28 / 03 / 2024

Bank Asya, Qatar Islamic Bank ile stratejik ortaklık kuruyor!

Bank Asya, Qatar Islamic Bank ile stratejik ortaklık kuruyor!

Katılım bankacılığının önde gelen isimlerinden Bank Asya, ülke ve bölge ekonomisine verdiği finansman desteğini artırmak için Katar’ın en büyük İslami bankası Qatar Islamic Bank (QIB) ile ortaklık görüşmelerine başlamıştı...





Katılım bankası Bank Asya, büyüme hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla Katar'ın en büyük İslamî bankası Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık kuruyor. 

Bankadan yapılan açıklamalarda ortaklık sürecinin yasal izinlerin alınmasıyla birlikte kısa süre içerisinde neticelendirileceği belirtildi.Türkiye'nin en büyük katılım bankası Bank Asya, orta ve uzun vadede büyüme hedeflerine ulaşmak adına Katar'ın en büyük İslami bankası olan Qatar Islamic Bank (QIB) ile ortak oluyor. 

Reel sektöre verdiği desteği artırmak isteyen banka, Katariı bankayla stratejik ortaklık kapsamında görüşmeler yapıyor. Görüşmelerin kısa sürede sonuca bağlanması bekleniyor. Ortaklık görüşmeleriyle ilgili olarak banka şu açıklamayı yaptı: "MENA bölgesinin en hızlı büyüyen ülkelerinden Katar'ın en önemli İslami bankacılık oyuncularından biri olan QIB'nin uluslararası yatırım ve bölgesel büyüme stratejisi çerçevesinde Türkiye'de Bank Asya'ya stratejik ortak olarak yatırım yapmak istemesi uluslararası arenada bankamıza olan güveni teyit etmektedir." 1996'da kurulan Bank Asya, 2006'da borsaya kote olmuştu. 2013 yıl sonu itibarıyla 900 milyon lira ödenmiş sermayesi, 2,5 milyar lira özkaynağı, 29 milyar lira aktif toplamı, 21 milyar lira nakdi kredisi, 19 milyar lira fon toplamı bulunan banka, yılı 181 milyon lira net gelir ile Türkiye'nin en büyük 13. bankası olarak kapattı. İştirakleri Işık Sigorta, Tuna GYO, Asya Yatırım, Asya Girişim ile müşterilerine her türlü fînansal hizmeti sunmayı amaçlayan Bank Asya, 281 şubesi ve yaklaşık 1.000 adet ATM ile Türkiye'nin her yerinde faaliyet gösteriyor. Yurtdışında 1.000 muhabir banka ile çalışan fınans kuruluşunun 4,2 milyon müşterisi bulunuyor. 2012'de banka bünyesinde Türkiye'deki ilk faizsiz emeklilik şirketi olan Asya Emeklilik'i hayata geçirdi. Faaliyete başlamasının üzerinden henüz iki yıl geçmeden 200 bin katılımcıya ulaşan Asya Emeklilik, Türkiye'nin 1 yılda en fazla müşteri kazanan bireysel emeklilik şirketi oldu. 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön