25 / 04 / 2024

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı!

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik analizi...

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı!

1) Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 7.1 milyar lira azalarak 3 trilyon 54 milyar liraya geriledi.

2) Dünyada ve Türkiye'de mevcut finansal düzeni yıkıp yenisini kurmak isteyenler bankaların batacağını fısıldıyor. Bunların yönettiği ekonomistler, eski ekonomi yöneticileri ve ekonomi profesörleri de halkı yastık altına yönlendiriyor.

3) Amaç bankalarda mevduatları azaltıp, piyasayı kilitlemek. Sonrasında da devletleri zor durumda bırakmak. Kreditör bankalar ve IMF üzerinden dünyaya yeni bir ayar vermek.

4) ABD'de bu yapılmış. 1929 ekonomik bunalımında 10 bin bankanın 5 binden fazlası iflas etmiş. Geriye sadece "büyük patronlar"ın bankaları kalmış. Aynı oyun yine sahnede. Senarist, yönetmen ve yapımcılar aynı.

5) Çözüm ne? Çözüm çok basit. Devletler küresel finansçılara borçlanmak yerine büyük yatırımların finansmanında halkı ortak yapmak. Tefecilere vereceği faizi halka vermek. Yastık altına yönelmeden ve bankalardan kaçış böyle durdurulabilir.

Borsada 'bedelli sermaye artırımı' tokatına kim 'dur' diyecek?

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön