27 / 04 / 2024

Bankadan ucuz satılık ev!

Bankadan ucuz satılık ev!

Bankaların gayrimenkul portföyleri, borcunu ödeyemeyen vatandaşların borcuna karşılık el konulan taşınmazlarla dolu.



Banka borcunu ödeyemeyen yüzlerce vatandaşın krediyle aldığı konut, villa, dubleks, arsa, tarla ve fabrikalar bankalar tarafından açık artırmayla satılıyor.

 

Satılık ilanları incelendiğinde durumun ne kadar kötü olduğu görülebiliyor. Sadece beş bankadan 3 bin 600 konut, 1.450 iş yeri ve yaklaşık 2 bin arsa satışta. İlanlarda bedeller piyasa fiyatına göre yüzde 20 daha ucuz tutuluyor. 


İlanlara bakıldığında Sultangazi’de 180 bine daire bulmak mümkün. Ayrıca Antalya’da 225 bine dubleks, Balıkesir’de 300 bin liraya depolama alanlarıyla birlikte zeytinyağı fabrikası, Denizli’de 2 bin 750 liraya 2 bin 861 metrekare tarla da var. 


Bankaların İstanbul’daki ilanları incelendiğinde ise Esenyurt, Beylikdüzü, Kartal, Pendik, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Sultangazi, Sarıyer, Sancaktepe, Ümraniye, Silivri, Küçükçekmece’de ağırlık kazandığı görülüyor. Banka ilanıyla İstanbul'da satılan konutlarda 70 bin liraya ev sahibi olmak mümkün. 


Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) Eylül 2016 verilerine göre, tüketici ve konut kredisi kullanan kişi sayısı 19 milyon 604 bin kişiye ulaştı. İhtiyaç kredileri yüzde 65’lik oranla en büyük paya sahip olurken, bunu yüzde 32’lik oranla konut izledi. 


Karar


Geri Dön