23 / 04 / 2024

Bankalar, faizler yükseldiği zaman çok para kazanmaz!

Bankalar, faizler yükseldiği zaman çok para kazanmaz!

TBB'nin 61. Genel Kurul Toplantısı'nda konışma yapan TBB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, bankaların, faizler yükseldiği zaman çok para kazanan işletmeler olmadığını belirtti...



Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, TBB'nin 61. Genel Kurul Toplantısı'nda konuşma yaptı. Hüseyin Aydın, "Kredilerin yüzde 23'ü ise bireysel kredilerden oluşmaktadır. KOBİ kredilerini kullanan müşteri sayısı 3,2 milyon düzeyindedir. Kredilerin yüzde 15'ini oluşturan proje kredilerinde kullandırılan nakit miktar 334 milyar TL, taahhüt miktarı ise 435 milyar TL olmuştur. Proje kredileri ile otoyol ve köprüler, enerji santralleri, üçüncü havalimanı ve şehir hastaneleri gibi temel altyapı yatırımlarının finansmanına destek verilmektedir. Türk bankacılık sektörü, proje finansmanı kredi kültürünü 2002'den sonra daha yoğun bir şekilde öğrenmeye başladı. Kredilerin yüzde 23'ünü oluşturan ve 20 milyon kişiye kullandırılan bireysel kredilerin yüzde 40'ı konut, yüzde 40'ı ihtiyaç ve yüzde 20'si kredi kartları bakiyesinden oluşmaktadır.

Aydın, bankaların, faizler yükseldiği zaman çok para kazanan işletmeler olmadığını, bunun yanlış bir algı olduğunu ifade etti. 


Geri Dön