24 / 04 / 2024

Barış Aydın: Yatırımcıya en fazla Ankara kazandıracak!

Barış Aydın: Yatırımcıya en fazla Ankara kazandıracak!

Döviz ve borsadaki iniş çıkışlar, düşük oranlı faizler,toz duman görünümdeki küresel piyasalar; orta vadede üretim, hizmet sektörü, AR-GE ve gayrimenkul yatırımlarının yıldızının parlayacağının habercisi.



Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, orta vadede hem iç, hem de dış dinamiklerin Türkiye beklentilerinin hayli yüksek olduğunu ifade ederek, “Döviz ve borsadaki iniş çıkışlar, düşük oranlı faizler, toz duman görünümdeki küresel piyasalar; orta vadede üretim, hizmet sektörü, AR-GE ve gayrimenkul yatırımlarının yıldızının parlayacağının habercisi. Özellikle son yılların gözde kenti Ankara, yatırımcısına çok daha fazla kazandıracak” dedi.


Barış Aydın, Ekim ayı ile birlikte hareketlenme beklentisi içinde olan iş dünyasındaki durgunluğun doğru değerlendirilmesi, olumsuz gibi görülen tablonun fırsata çevrilmesi gerektiğini kaydetti.


Geçen ayın ikinci haftasında açıklanan ve çok farklı yorumlara konu olan Orta Vadeli Program’ın (OVP) iyi okunması gerektiğini ifade eden Barış Aydın, büyüme, enflasyon, kişi başı düşen milli gelir hedeflerinin revize edilmesinin doğal olarak endişe yarattığını belirtti.


Barış Aydın, buna karşın 2017 hedeflerinde ihracattan, milli gelire; enflasyondan, işsizlik rakamlarına kadar büyük hedefler konulduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:


“İş dünyasında önünü net olarak görememe sorunu var. Gelecek yıl yapılacak seçimler çoğu arkadaşımız için yatırım anlamında risk olarak görülüyor. Döviz, altın, borsa gibi yatırım araçlarındaki zigzaglar da bir başka sorun. Yani yatırımcının kafası karışık. Aslında döviz ve borsadaki iniş çıkışlar, düşük oranlı faizler, toz duman görünümdeki küresel piyasalar; orta vadede üretim, hizmet sektörü, AR-GE ve gayrimenkul yatırımlarının yıldızının parlayacağının habercisi. OVP, bize göre ulaşılamayacak hedefler öngörmüyor.”


Aydın, kendilerine en fazla sorulan sorulardan birinin de yatırımların nasıl değerlendirilmesi gerektiği olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:


“Kazanmak istiyorsanız Ankara’da yatırım yapın. Türkiye, orta vadede de yatırım için en cazip ülkelerden biri olarak gösteriliyor.  Ankara  ise Türk iş dünyasının yeni yıldızı. Dikkat ederseniz Ankara, artık sadece komşu illeri ile değil, tüm Anadolu’nun çekim noktası oluyor. Büyük yatırımların sayısı her geçen yıl artıyor. Yatırımlarda 5-10 yıl öncesine kadar esamesi bile okunmayan Ankara inşaat sektörü, bugün tüm Türkiye tarafından konuşuluyor, yazılı ve görsel reklamların yarıdan fazlası Ankara projelerini kapsıyor. Sanayi, hizmet sektörü büyüme için gerekli hamlelerini tamamlamak üzere, önümüzdeki dönemde büyüme oranı daha da artacak. Yani yatırımını Başkent’e yapacak her açıdan kazanacak.”


Geri Dön