16 / 04 / 2024

Barış Dumankaya: Yatırımcının sektöre güveni tam!

Barış Dumankaya: Yatırımcının sektöre güveni tam!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, son dönemde yaşananlara rağmen gayrimenkulün yabancı yatırımcının gözünde ön plana çıktığını söyledi. Yatırımcının inşaat sektörüne güveni tam...



Barış Dumankaya, son dönemde yaşananlara rağmen gayrimenkulün yabancı yatırımcının gözünde ön plana çıktığını söyledi.


Dövizin TL karşısında değer kazanması ve bu artışın gayrimenkul sektöründeki ürünlere yansıtılmamasını fırsat bilen yerli ve yabancı yatırımcılar, ülkedeki belirsiz siyasi atmosferin geçici olduğuna kanaat getirerek yatırımlarına hız verdi. Dövizin yükselmesiyle takip ettikleri projeleri ucuza alma fırsatı bulan yerli ve yabancı yatırımcılar, geçtiğimiz ay itibarıyla Türkiye'deki konut yatırımlarını artırmaya başladı. Satışların artmasında sektörün, faiz oranlarını ve zamları yatırımcıya yansıtmamasının çok büyük bir etkisi olduğunu vurgulayan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, "Para piyasalarında yaşanan gelişmelere rağmen inşaat şirketlerinin projelerine zam yapmaması yerli yatırımcıları kârlarını realize ederek gayrimenkul sektörüne yatırım yapmaya yöneltti" dedi. 


MARKALI KANUTLAR ALIM MARKAJINDA


Yerli ve yabancı yatırımcıların ekonomik gelişmelerle birlikte siyasi alanda yaşanan gelişmelerin de uzun dönemli olmayacağını düşündüğünü ve bu dönemi fırsat görerek konut alım piyasasını hareketlendirdiğini söyleyen Dumankaya, özellikle markalı konut projelerinin yatırımcıların alım markajında bulunduğunu ifade etti. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön