25 / 04 / 2024

yabancıların konut yatırımları

yabancıların konut yatırımları

Türkiye'nin, akıllı emlak sitesinde, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin artması üzerine, yabancılara emlak satışında dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.

Yabancılara gayrimenkul satışında dikkat edilmesi gerekenler!

Zingat.com, yabancı yatırımcıların Türkiye’de gayrimenkul yatırımlarının artış göstermesi üzerine, yabancı yatırımcılara emlak satışında dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.

Antalya'da yabancılar konutlarını yerli yatırımcılara satıyor!

Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar aldıkları konutlarını Türklere satarak turizm şehrinden uzaklaşıyor. Yabancıların satın aldıkları konutlarını turizm şehrinde yaşayan yerli halka satmada yüzde 150 artış olduğu belirtildi.

Barış Dumankaya: Yatırımcının sektöre güveni tam!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, son dönemde yaşananlara rağmen gayrimenkulün yabancı yatırımcının gözünde ön plana çıktığını söyledi. Yatırımcının inşaat sektörüne güveni tam...

Yabancı yatırımcılar konut yatırımlarını durdurdu!

Yerli yatırımcıların dövizde kalıp konut yatırımlarını bekletmesinden endişe eden gayrimenkul sektörü yabancıların yatırımlarını durdurma kararı ve sipariş iptalleri ile sarsıldı. Yabancı yatırımcılar konut yatırımlarını durdurdu...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Bu yıl konut yatırımı kazandıracak mı? Uzmanlar tek tek sıraladı altın, dolar, borsa, konut...

2023 yılında rekor değer artışları yaşayan yatırım araçlarının 2024'teki seyri merak ediliyor. Uzman isimler altın, dolar, borsa, konut yatırımlarını değerlendirdi.  

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dilek Cengiz, Uğur Cengiz ve Zeynep Cengiz Şekeralp ortaklığında kuruldu.

Vatandaşların borsaya yatırımları zirveye ulaştı!

Borsaya yatırımcı hücumu devam ederken vatandaşların finansal varlıkları arasında hisse senedinin payı da tarihinde ilk kez yüzde 14,5’e yükseldi. Yatırımcıların yoğun ilgisi ile sadece hazirandan bu yana hisse senedinin payı 4 puan arttı.

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dilek Cengiz, Uğur Cengiz ve Zeynep Cengiz Şekeralp ortaklığında kuruldu.

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeki Tuğrul tarafından kuruldu.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Bch Gayrimenkul İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Bch Gayrimenkul İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Güneş ve Bilal Güneş ortaklığında kuruldu.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

yabancıların konut yatırımları Haberi

yabancıların konut yatırımları

İstanbul'daki markalı konut projelerinin alıcısı olan yabana yatırımlar İstanbul başta olmak üzere en çok Antalya, Bursa, Yalova, Ankara ve Aydın'ı tercih ediyor. 


Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının artış göstermesinde Mütekabiliyet Yasası'nın çıkması, Türk müteahhitlerin yabanaların tercihlerine seslenen konut üretmesi, yurt dışında yapılan tanıtımlar gibi gelişmeler etkili oluyor. 


Türkiye'de en çok gayrimenkul satın alanlar arasında Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan, Afganistan ve Rusya Federasyonu vatandaşları ilk sıralarda yer alıyor. 


Yabancılar en fazla 30 hektar taşınmaz satın alabiliyor Türkiye'de gayrimenkul sahibi olabilmesi için ikamet izni alma şartı aranmayan yabana uyruklu kişiler, Türkiye'de en fazla 30 hektar taşınmaz satın alabiliyor ve sınırlı ayni hak edinebiliyor. Gayrimenkul sahibi olduğu ilçenin yüzölçümünün en çok yüzde 10'una kadar taşınmaz edinebilen yabancılar, askeri yasak alanlar başta olmak üzere güvenlik bölgelerinde taşınmaz...