26 / 04 / 2024

Bartın Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında imar konuşuldu!

Bartın Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında imar konuşuldu!

Bartın Belediyesi Ocak 2019 Meclis Toplantısı, Bartın Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.



 

Bartın Belediyesi Ocak 2019 Meclis Toplantısı gerçekleşti. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığı’nda toplanan Bartın Belediye Meclisi, gündem maddesi olan 16 maddeyi görüşerek karara bağladı.

Bartın Belediyesi'nde yer alan habere göre, yoklama ile başlayan toplantı gündemin birinci maddesi olan Bartın Belediyesi 2018 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için komisyon oluşturulması ve gerektiğinde diğer kamu kuruluşlarından katılacak üyelere ödenecek ücretin belirlenmesi talebinin görüşülmesi ile sürdü ve madde kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise 2019 yılı T.İ.S. görüşmelerine katılacak üyelerin belirlenmesi talebi konuşuldu ve madde kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde ise Belediye Meclisi toplantılarının her ayın ilk haftası yapılması ve tatil edilip edilmeyeceği hususları görüşüldü, madde kabul edildi. Gündemin 4. maddesi olan yeni yapılan imar planlarına göre doğalgaz dağıtım şebekesi yapımı talebinin görüşülmesi talebi de kabul edildi. 11. gündem maddesi olan Bartın Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Bartın İli, Merkez İlçe, Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde 1/5000 ölçekli Revizyon+İlave Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon+İlave Uygulama İmar Planına yapılan itiraz görüşüldü ve madde İmar Komisyonuna havale edildi. 12. gündem maddesinde ise Bartın İli, Merkez İlçe, Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde 1/5000 ölçekli Revizyon+İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon+İlave Uygulama İmar Planına yapılan 202 adet itiraz değerlendirildi, madde İmar Madde Komisyonuna havale edildi. Gündem 13.  maddesi olan İmar Komisyonuna havale edilen, Bartın Merkez İlçe, Demirciler Mahallesi, tapuda 71 ada, 45-46-49 parsel nolu taşınmazların Bartın Belediyesi’ne hibe edilmesi talebi İmar Komisyonuna havale edildi. Gündemin 14. maddesinde ise İmar Komisyonuna havale edilen, Bartın İli, Merkez İlçesi, Kutlubeyyazıcılar Köyü, Arap Yakası Mevkii, tapuda 125 ada, 273, 274 ve 275 parsel no.lu taşınmazlar üzerine hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği-İlavesi ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği-İlavesi onayı talebi İmar Komisyonuna haale edildi. Gündemin 15. maddesi olan İmar Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 176 ada, 17 parseldeki tescilli binanın Kültür Varlığı olarak Bartın’ a kazandırılması için Kamulaştırma işlemi yapılması ve onarılması talebi İmar Komisyonuna havale edildi. 

Toplantı bir sonraki meclis toplantısının 7 Ocak 2019 Pazartesi Günü tarihinde yapılmasını kararının alınması ile sona erdi.

 


Geri Dön