26 / 04 / 2024

Bartın Kent Tarihi Müzesi açıldı!

Bartın Kent Tarihi Müzesi açıldı!

Bartın Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bartın Kent Tarihi Müzesi'nin açılışı gerçekleşti.



 

Bartın Belediyesi Kent Tarihi Müzesi gerçekleştirilen törenle açıldı. Hükümet Caddesi’nde bulunan Bartın Belediyesi’nin 133 yıllık Tarihi hizmet binası, bir yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kent Tarihi Müzesi olarak hizmete açıldı. Bartın Belediyesi'nde yer alan habere göre, 100’ün üzerinde eser bağışçısının desteği ile 2 bine yakın eserin bulunduğu Kent Tarihi Müzesi’nin açılış töreni yoğun ilgi gördü.

 

Bartın Belediyesi Mehter Takımının verdiği konser ile başlayan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın açılış konuşması ile Müzenin yapımında emeği geçen ve eser bağışlayanlara teşekkür belgesi verilmesi ile devam eden törenin açılış kurdelesi, Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz’ün duasının ardından Bartın Vali Vekili Erkan Kalender, Belediye Başkanı Cemal Akın, protokol üyeleri ve misafirler tarafından kesildi.

 

BELEDİYE BAŞKANI CEMAL AKIN AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI

 

11 Kasım 2014 tarihinde Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı, aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Metin Sözen ile gerçekleştirilen müze toplantısıyla başlayan süreç, Bartın’a kent tarihi müzesi kazandırmak için projelendirildi. 133 yıl önce 1885 tarihinde İptidai ve Rüştiye Mektebi olarak yapılan, 1924 – 1949 yılları arasında Cumhuriyet İlk Mektebi olarak eğitim veren, 1953 yılından 2008 yılına kadar ise Belediye Binası olarak kullanılan tarihi bina, bugün itibariyle Kent Tarihi Müzesi olarak hizmete girdi. Düzenlenen törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Ocak ayının soğuk bir gününde, Bartın’ımız için çok önemli bir kazanım olarak gördüğümüz Kent Tarihi Müzemizin açılışına katılarak bizleri mutlu kıldınız, yüreklerimizi ısıttınız. Hepinize çok teşekkür ederim. Bugün aynı zamanda Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 719. yıldönümü. 27 Ocak 1299'da Bilecik Söğüt'te Kurulan Osmanlı Devleti, imparatorluk olarak üç kıtada hüküm sürdü. Bartın'ın tarihini anlatan ve yaşatacak olan bu müzemizi, tarihimiz olan Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıldönümünde hizmete açıyoruz." dedi.
 


Geri Dön