26 / 04 / 2024

Başakşehir Belediyesi 39 bin 197 metrekarelik iki arazisini satıyor!

Başakşehir Belediyesi 39 bin 197 metrekarelik iki arazisini satıyor!

Başakşehir Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nda mülkiyeti belediyeye ait olan toplam 39 bin 197 metrekarelik büyüklükte iki arazinin satışı onaylandı.



Başakşehir Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nda onaylanan teklife göre, mülkiyeti belediyeye ait olan toplam 39 bin 197 metrekarelik büyüklükte iki arazi “belediyeye gelir sağlamak için” satışa sunulacak. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; komisyonda onaylanan ve belediye meclisinde AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmesi öngörülen teklifle, Kanal İstanbul projesine komşu konumdaki arazilerin satışı, kapalı teklif usulüyle, “arsa satışı” veya “hasılat paylaşımlı arsa satışı” yöntemiyle yapılacak.

Tatarcık Mahallesi’nde yer alan ve satışa sunulacak arazilerden birinin 7 bin 807 metrekare, bir diğer arazinin ise 31 bin 370 metrekare büyüklüğe sahip olduğu ifade edildi. İki arazinin de imar planlarında “gelişme konut alanı” statüsünde kaldığı aktarıldı.

İki değerli arazisini satışa sunan belediye, Güvercintepe Mahallesi’nde yer alan 590 metrekare büyüklüğe sahip bir araziyi ise satın alacak. Arazinin “bölge halkının müşterek ihtiyaçlarının karşılanması” için satın alınacağı belirtilirken arazi için ne kadar ödeme yapılacağı açıklanmadı.

Başakşehir Belediyesi 39 bin 197 metrekarelik iki arazisini satıyor!

Başakşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Beyzade Kayabaşı, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada “Kanal İstanbul Projesi’ni yapamayacaklar; ama Başakşehir Belediyesi’nin arsa satışları hız kesmeden devam ediyor” diye konuştu.

Başakşehir Belediye Başkanlığı’nın  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tasarruf Genelgesi’ne de uymadığına dikakt çeken CHP’li Kayabaşı, şöyle konuştu:

“Tasarruf Genelgesi’nde ‘gerekmedikçe satış yapmayın, ağırlama giderlerinden kaçının’ denmesine rağmen belediye başkanlık makamı bu genelgenin zıttını yapıyor. Her yıl bütçesini planlayamayıp yüzde 70 oranında devasa sapmalarla bütçesini gerçekleştiren Başakşehir Belediyesi, gözünü Kanal İstanbul güzergâhındaki arsalara dikti.”

Daha önce yine aynı bölgedeki 8,3 hektar büyüklükteki alanın statüsünün değiştirilmek istendiğinin altını çizen Kayabaşı, “İki ay önce ‘lojistik bölge’ tanımlı bu alanın ‘kentsel ve yerleşik alan’ fonksiyonuna dönüştürülmesi kararına ilişkin CHP Meclis grubumuz adına Avukat Eda Kurt’un açtığı davayla yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Bu gelişmenin hemen ardından aynı bölgede toplamda 39 bin 177 metrekare olan iki arazi satılmak isteniyor. Yurttaşların geleceği olarak arazilerin satışına ilişkin teklifi CHP Meclis Grubu olarak komisyonda kabul etmedik, mecliste de kabul etmeyeceğiz. Kanal İstanbul Projesi’nin ve bu projeyi şimdiden ranta çevirmeye çalışan anlayışın karşısındayız” şeklinde konuştu. 

Başakşehir Belediyesi 39 bin 197 metrekarelik iki arazisini satıyor!

ARAZİ SATIŞLARINA HIZ VERDİLER

İstanbul’da son haftalarda Bağcılar ve Üsküdar Belediyesi de milyonlarca TL değere sahip kupon arazilerini satışa sundu. Bağcılar Belediyesi, Basın Ekspres Yolu güzergâhında yer alan, bölgenin imar durumu sebebiyle son derece değerli olan arsasını satmaya karar verdi. Söz konusu arazi “prestij hizmet alanı” statüsünde yer alıyor ve arazide AVM yapılması imkanı bulunuyor. Belediye, arsa için 116 milyon 794 bin Türk Lirası muhammen bedel belirledi. Üsküdar Belediyesi ise Altunizade Mahallesi’ndeki bin 43 metrekare büyüklüğe sahip arazisini 11 Kasım tarihinde ihaleyle satışa sunacak. “Turistik tesis alanı” statüsündeki kupon arazi için 30 milyon 897 bin Türk Lirası muhammen bedel (en düşük bedel) açıklandı. Satışa sunulan arazinin üzerinde şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İSPARK tarafından işletilen bir otopark yer alıyor.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

Kanal İstanbul'da çalışmalar tam gaz!

 


Geri Dön