25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul için yeni ihale!

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.



TOKİ, “çılgın proje Kanal İstanbul” için Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenliyor. Paraanaliz'de yer alan habere göre;  TOKİ  yaklaşık 90 bin metrekarelik tarım alanı üzerine 679 konut daha inşa edecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TOKİ’nin önceki gün yayınlanan ihale ilanına göre, Sazlıdere Baraj Havzası’nın batı kıyısına 679 konut, 8 dükkan, bir ortaöğretim okulu ve bir cami inşa edilecek. Yaklaşık 90 bin metrekare büyüklüğüne sahip tarım arazisine yapılacak konutların ihalesi 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşecek. TOKİ, aynı bölge içerisinde 3 ayrı yeri daha imara açmış ve konut inşaatlarının ikisini gerçekleştirmişti. Diğer ihale ise 25 Kasım’da düzenlenecek. 

Kanal İstanbul için yeni ihale!

Baraj havzasına, şu zamana kadar açıklanan 4 ayrı ihale dahilinde toplam 2 bin 431 konut, 24 dükkan, 2 cami ve bir de ortaöğretim okulu gerçekleşecek. Son ihale konusu arazi Sazlıdere Baraj kıyısına yaklaşık 600 metre uzaklıkta bulunuyor.

Havzaya inşa edilecek konut inşaatlarının ilk iki ihalesi 6 ve 7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdi. İhaleye ve verilen teklifler değerlendirme için bekliyor. Duyurusu yapılan 3. ihale ise 25 Kasım’da gerçekleşecek. 

SAZLIDERE BARAJI

Sazlıdere Barajı, İstanbul’da, Sazlıdere üzerinde, içme suyu üretmek için 1991-1996 yılları arasında yapıldı. Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi bir milyon 880 bin metreküp. Akarsu yatağından yüksekliği 48 metre, normal su kotunda göl hacmi 91,60 hektometreküp, normal su kotunda göl alanı 11,81 kilometrekaredir. Baraj İstanbul’a senelik 50 hektometre küplük içme suyu sağlıyor.

Kanal İstanbul'un maliyeti ne kadar olacak?


Geri Dön