28 / 03 / 2024

Başakşehir Belediyesi panaromik şehir rehberi yayınladı!

Başakşehir Belediyesi panaromik şehir rehberi yayınladı!

Başakşehir ile ilgili 360 derece panoramik yol fotoğraflarına ve elektronik imar durumuna ‘Başakşehir 360 Kent Rehberi’nden ulaşılabiliyor. Rehber, Başakşehir Belediyesi portalı http://www.basaksehir.bel.tr adresinde yayına alındı...




Başakşehir ile ilgili 360 derece panoramik yol fotoğraflarına ve elektronik imar durumuna ‘Başakşehir 360 Kent Rehberi’nden ulaşılabiliyor. Rehber, Başakşehir Belediyesi portalı http://www.basaksehir.bel.tr adresinde yayına alındı.


Portalda sol tarafta bulunan ‘Kategorik Arama ‘ butonunda mahalle, sokak, kapı seçilerek haritadan adres verisi görüntülenebiliyor. Herhangi bir seçim yapılıp ‘Git’ butonuna tıklandığında haritada bilgi balonu ve sol bölümde ilgili açıklamaya erişilebiliyor.


Kategorik aramanın altında yer alan ‘Ölçme Araçları’ ile haritada uzaklık ve alan ölçümü yapılabiliyor. ‘Nokta Bilgisi’ ile haritada işaretlenen noktanın bilgisi alınabiliyor. Aynı bölümden tüm katmanlar (mahalle, kapı, yapı, parsel ve yol ) sorgulanabiliyor.


Seçili alanda sağdan açılan ile açılan pencerede yer alan ‘İmar Durumu’ butonu ile işaretli alanda binanın interaktif imar durumu bilgileri görüntülenebiliyor. 


Seçili alanda sağ klik ile açılan pencerede ‘360° Göster’ butonu ile Netcad/360 ile haritada işaretlenen noktanın 360 derece izlenebilmesine imkân veren pencere açılıyor. 360 derece görüntü harita ile entegre. 


Seçili alanda sağ klik ile açılan ‘Burada ne var?’ yazısına tıklandığında ise haritada sağ tuş yapılan noktada bulunan sorgulanabilir katmanlar sıralanarak bilgi kartlarına ulaşılabiliyor.


Seçili alanda sağ klik ile açılan ‘Yapı Fotoğraf’ yazısına tıklandığında haritada belirlenen alanda bulunan binanın ayrı açılardan fotoğrafları elde edilebiliyor. ‘Yardım’ butonu da ayrıntılı bilgi edinmeyi olanaklı kılıyor. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön