26 / 04 / 2024

Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir sakinlerini ikna edemiyor!

Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir sakinlerini ikna edemiyor!

Bahçeşehir'deki park krizi bitmiyor. Başakşehir Belediyesi, "Şelale Park'ı ailelerin kullanımına açmak için yeniden düzenleyeceğiz" dese de çevre sakinleri ikna olmuyor. Yeşil alanın yok edileceğini savunan vatandaşlar dün yine sokaklara döküldü



Her şey, 14 Şubat'ta Başakşehir Belediyesi'nin Bahçeşehir Şelale Park'taki amfi tiyatroyu yıkmak için parka iş makineleriyle gelmesiyle başladı... Yıkıma karşı çıkan vatandaşlarla belediye ekipleri karşı karşıya geldi. Vatandaşın tepkisi nedeniyle yıkım yapılmadı ancak birkaç gün sonra ekipler yine geldi ve bu kez bölge sakinleri yıkıma engel olamadı.

MÜCADELEYE DEVAM

Parktaki amfi tiyatro yıkıldı ama olaylar durulmadı. Bahçeşehir sakinleri itirazlarına devam etti. Belediye ise, "Parkı tinerciler işgal etmişti. Ailelerin kullanımına açmak için yeniden düzenleyeceğiz. Yeşil alanlar da korunacak" açıklamasını yapmıştı. Ne var ki bu açıklamalar çevre sakinlerini tatmin etmedi. Parkın betonlaştırılacağını iddia eden vatandaşlar dün yine sokaklara döküldü. Parktaki köprüde toplanan Bahçeşehirliler Derneği (BA-DER) üyeleri, yıkımın durdurulması için yetkililere seslendi. BA-DER adına açıklama yapan Başkan Uğur Barış Karabulut, parkın çevresindeki yeşil alanın, yıkımla birlikte talan olacağını savundu:

"İstanbul'daki yaşam alanlarımız olan parklar her geçen gün yok ediliyor. Çocukların, gençlerin ve ailelerin güzel bir şekilde zaman geçirdiği parklar, toplum için önemli sosyal alanlardır. Nefes alabilinen bu alanların yok edilmesine izin vermeyeceğiz."

Protestoya katılan Prof. Dr. Orhan Kural da, toplumun doğal yaşam alanı olan yeşil alanların korunması gerektiğini söyledi. Habertürk


Geri Dön