20 / 04 / 2024

Başakşehir Belediyesi'nden Bahçeşehir Göleti açıklaması!

Başakşehir Belediyesi'nden Bahçeşehir Göleti açıklaması!

Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Göleti hakkında basın açıklaması yaptı.



Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Göleti hakkında basın açıklaması yaptı. İşte ilgili açıklama;


BASIN AÇIKLAMASI

Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi’ndeki Gölet Bölgesi’nde mülkiyeti Başakşehir Belediyesine ait olan alanda (13 bin 500 metrekare) Belediye Meclisince alınan kararla, arsa karşılığı hasılat paylaşımı esasıyla başlatılan Bahçeşehir 1. Kısım (Avni Akyol Bulvarı – Esenkent Bahçeşehir Bağlantı Yolu Arası) Park ve Çevre Peyzaj Düzenleme işi kapsamında ticari alanlar ve peyzaj düzenlemesi yapılmaktadır. 


Söz konusu çalışmalar esnasında yağmur suyu deplase işlemleri yapılmaktadır. Yağmur suyunun dereye bağlanması esnasında yürüyüş yolumuz bozulup boruların döşenmesinin ardından aynı şekilde yapılacaktır. Değerli Bahçeşehirli hemşehrilerimizin büyük çoğunluğu konuya olumlu yaklaşırken, art niyetli kişilerce yönlendirilen bazı vatandaşlarımız ise “spor alanlarının ellerinden alınacağı” iddialarıyla yanlış yönlendirilmektedir. 


İstanbul’un kişi başı yeşil alan miktarı en fazla olan Başakşehir İlçesi yönetimi olarak hemşehrilerimizin hassasiyetlerini saygıyla karşılıyor, Hava muhalefeti yaşanmadığı takdirde bir hafta içerisinde aynı şekle geleceğini ifade ediyoruz. 


Saygılarımızla

Başakşehir Belediyesi 





Geri Dön