26 / 04 / 2024

Başakşehir-Kayaşehir metrosunda son durum ne? 

Başakşehir-Kayaşehir metrosunda son durum ne? 

Başakşehir-Kayaşehir metrosunun uzunluğu 6,20 kilometre olacak ve saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet sağlayacak. Peki Başakşehir-Kayaşehir metrosunda son durum ne? İşte Başakşehir-Kayaşehir metrosu inşaatıyla ilgili detaylar...



Başakşehir-Kayaşehir metrosu, Kirazlı-Metrokent/Başakşehir metro hattının kuzey devamı niteliğinde inşa ediliyor. Metro hattı, toplam 5 duraktan oluşuyor. 

Metro hattı ile bölgede önemli bir sağlık merkezi olacak İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi'ne de ulaşım sağlanacak. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nde, Metrokent, Onurkent, şehir hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge, Kayaşehir Merkez durakları bulunuyor.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı ile; 

Kayaşehir - Bakırköy Meydanı arası 32,5 dakika, 
Kayaşehir - Taksim arası 73,5 dakika,
Kayaşehir - Yenikapı 43,5 arası dakika, 
Kayaşehir Merkez - Sefaköy arası 44 dakika, 
Kayaşehir - Kadıköy 58 arası dakika, 
Metrokent - Esenkent 35,5 arası dakika olacak. 

Metroda vagonların içi ve dışı yönetim merkezinden kameralarla takip edilecek. Vatandaşların güvenliği için de “peron kapı” sistemiyle yapılacak ve yolcularla makinist arasında aktif iletişim kurulması sağlanacak. 

Hangi hatlarla entegre olacak?

Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı;

Metrokent İstasyonu’nda Otogar - Bağcılar Kirazlı - Başakşehir - Olimpiyatköy Metro Hattı ile,

Kayaşehir İstasyonu’nda Halkalı - Arnavutköy - Yeni Havalimanı Raylı Sistem Hattı ile,

Kayaşehir ve Metrokent İstasyonlarında Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Tramvay Hattı ile,

Otogar - Bağcılar Kirazlı - Başakşehir - Olimpiyatköy Metro Hattı üzerinden Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı ile,

Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt, Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey ve Ataköy - Basın Ekspres - İkitelli Metro Hatları ile entegre şekilde inşa ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, inşaatı süren metro hattı inşaatına ilişkin, "Yüzde 10'luk kesimine kadar imalat tamamlanmış durumda. Zaten şantiyeler de açık durumda" şeklinde konuştu. 

İstanbul'daki raylı sistem hatları 10 soruda tüm detaylarıyla!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön