29 / 03 / 2024

Başakşehir-Kayaşehir Metrosu ne zaman açılacak

Başakşehir-Kayaşehir Metrosu ne zaman açılacak

Başakşehir-Kayaşehir metrosunun uzunluğu 6,20 kilometre olacak ve saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet sağlayacak. Peki Başakşehir-Kayaşehir metrosunda son durum ne? İşte Başakşehir-Kayaşehir metrosu inşaatıyla ilgili detaylar...

Başakşehir-Kayaşehir Metrosu'nda inşaat başladı!

İnşaat firmalarının yatırım radarına giren Başakşehir gelişmeye devam ediyor. İBB tarafından bölgede inşa edilecek Başakşehir-Kayaşehir Metrosu'nda inşaat başladı...

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Başakşehir metrosu çalışıyor mu, açıldı mı? M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbul'da dün akşam etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Başakşehir'de yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar Başakşehir metrosu hakkındaki son gelişmeleri merak ediyor. 

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO'ya ait Başakşehir Kayabaşı parsellerinin değerleme raporu yayınlandı. Peki Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı parsellerinin değeri ne kadar oldu?

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın ilk ray kaynağı yapıldı!

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Twitter hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın ilk ray kaynağının yapıldığını belirtti.

Başakşehir Kayaşehir'de dönüşüm başlıyor!

Başakşehir Belediyesi tarafından Kayaşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Başakşehir'in ilk kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri önceki gün belirlendi. 

Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Bulgaristan’dan zorunlu göçe tabi tutulan soydaşlar için 1989 yılında TOKİ  tarafından inşa edilen Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Başakşehir-Kayaşehir metro hattı yıl sonunda açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir metro hattının yıl sonunda açılacağını dile getirdi. 

Başakşehir Sular Vadisi yargı sürecinde son durum!

İBB 'nin meclis kararıyla Başakşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Sular Vadisi’ndeki yapının devrine itiraz ederek başlattığı yargı süreci devam ediyor. İBB söz konusu yargı süreci ile ilgili açıklama yaptı.

TOKİ İstanbul Başakşehir kura çekilişi 2020 ne zaman?

TOKİ İstanbul Başakşehir kura çekilişi 2020 ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ İstanbul Başakşehir kura çekilişi 2020 ne zaman sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı nereden geçecek? Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı kaç istasyondan oluşuyor? Proje hangi hatlara entegre edilecek? İşte tüm detaylarıyla Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı...

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı 18 ayda hizmete açılacak!

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı projesiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Bu metro hattımızı da yapması gerekenler yapmadığı için üzerimize aldık" dedi.

Başakşehir Sular Vadisi'ndeki inşaat çalışmalarında son durum ne?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir ilçesindeki Sular Vadisi'ne gitti. İmamoğlu, vadi içindeki kreş inşaatı, pazar alanı ve Bahçe Market'i dolaştı. 

Başakşehir-Kayaşehir Metrosu ne zaman açılacak Haberi

Başakşehir-Kayaşehir Metrosu ne zaman açılacak

Başakşehir-Kayaşehir metrosu, Kirazlı-Metrokent/Başakşehir metro hattının kuzey devamı niteliğinde inşa ediliyor. Metro hattı, toplam 5 duraktan oluşuyor. 

Metro hattı ile bölgede önemli bir sağlık merkezi olacak İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi'ne de ulaşım sağlanacak. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nde, Metrokent, Onurkent, şehir hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge, Kayaşehir Merkez durakları bulunuyor.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı ile; 

Kayaşehir - Bakırköy Meydanı arası 32,5 dakika, 
Kayaşehir - Taksim arası 73,5 dakika,
Kayaşehir - Yenikapı 43,5 arası dakika, 
Kayaşehir Merkez - Sefaköy arası 44 dakika, 
Kayaşehir - Kadıköy 58 arası dakika, 
Metrokent - Esenkent 35,5 arası dakika olacak. 

Metroda vagonların içi ve dışı yönetim merkezinden kameralarla takip edilecek. Vatandaşların güvenliği için de “peron kapı” sistemiyle yapılacak ve yolcularla makinist arasında aktif iletişim kurulması sağlanacak. 

Hangi hatlarla entegre olacak?

Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı;

Metrokent İstasyonu’nda...