25 / 04 / 2024

Başakşehir mega projelerle yükselişe geçiyor!

Başakşehir mega projelerle yükselişe geçiyor!

İstanbul Avrupa Yakası'nın yükselen yıldızı Başakşehir'de konut fiyatlarındaki artış son 1 yılda yüzde 30'u buldu. Bu durumun en önemli nedenlerinden biri mega projelerin bu bölgede hayata geçirilecek olması...



Başakşehir; 3. Köprü, Sağlık Kent ve metro yatır ımlarıyla yükselişini sürdürüyor. 3. Havaalanı'na da yakın olan bölge, ulaşımın tam göbeğinde. Bu durum bölgedeki ev fiyatlarının her geçen gün artmasına neden oluyor. Uzmanlardan aldığımız bilgiye göre, söz konusu mega projelerle bölgedeki ev fiyatları son 1 yılda ortalama yüzde 30 arttı. 

Orta ve orta üst gelir grubuna hitap eden Başakşehir'de markalı evlerin sayısı artıyor. 

Buna paralel olarak ev fiyatlarının da yükseldiği Başakşehir'de önümüzdeki 5 yıllık süreçte yüzde 50'ye varan artışlar bekleniyor. Hali hazırda bölgeden 1.5 milyon liraya da 300 bin liraya da ev almak mümkün. 

Mecidiyeköy - Mahmutbey metrosunda çalışmalar sürüyor 

Mahmutbey - Mecidiyeköy metrosunda çalışmalar sürüyor. Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar'dan geçecek hat 2017'de açılacak. Mecidiyeköy'den başlayacak metro sırasıyla Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yeni Mahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl, Göztepe Mahallesi, Mahmutbey'e uğrayacak. 


BİO İSTANBUL GELECEK

 Başakşehirin gelişimini artıracak projelerden biri de, Bio İstanbul. Sağlık Kampusu olacak projede tıbbi birimler, eğitim-araştırma birimleri, çocuk hastanesi, İlaç firmaları, mağazalar ve konut olacak. Bio İstanbul'la gerek yerli gerekse yabancı turistin bölgeye çekilmesi bekleniyor. 



Posta


Geri Dön