25 / 04 / 2024

Başakşehir metro inşaatını durduran Ekrem İmamoğlu'na tepkiler büyüyor!

Başakşehir metro inşaatını durduran Ekrem İmamoğlu'na tepkiler büyüyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimi göreve geldikten sonra birçok projeye durdurma kararı verdi. Şehir hastanesine gidecek olan Başakşehir metrosunun yapımını durduran Ekrem İmamoğlu, bu kararıyla tepki çekti...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi göreve geldikten sonra ihalesi yapılmış projeleri iptal etme kararı verdi. İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, koltuktaki 5'inci ayında Haliç'teki arıtma tesisi projesinin 'temel atmama töreni' adıyla düzenlediği skandal etkinlikle iptal ettiğini duyurdu. Star gazetesinde yer alan habere göre, kendisini 'Proje adamı' olarak tanımlayan, her fırsatta "Ben 16 milyonun belediye başkanıyım" diyen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 2020 yatırım programından Haziran'da açılışı yapılacak Başakşehir Şehir Hastanesi'ne giden metro projesini çıkarması ve 9 ilçede devam eden faaliyetleri durdurdu.

Her fırsatta “Ben 16 milyon İstanbullunun belediye başkanıyım” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, neredeyse AK Parti döneminde başlayan bütün hizmetleri, siyasi intikam amacıyla durdurdu. İBB’nin son olarak Başakşehir Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlayacak metro hattının yapımını durdurması İstanbulluların çileden çıkmasına sebep oldu. 

HÜKÜMET YAPACAK

CHP'li yönetim 2020 bütçe kitapçığından özellikle AK Parti'li belediyelerdeki projeleri iptal etti. İptal edilen projelerin başında ise Başakşehir'de yapımı devam eden ve Haziran'da açılacak olan şehir Hastanesi yer aldı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan önceki gün katıldığı bir programda, haziranda İstanbul'da açılacak şehir hastanesine yapılan metro ve karayolu inşaatı ihalelerini Ekrem İmamoğlu'nun iptal ettiğini açıkladı. Cahit Turhan, tüm semtlerden gelip bu hastaneye ulaşımı sağlayan metro sisteminin hastane açılmasın diye özellikle durdurulduğunu vurgulayarak "Böyle bir belediye başkanı yönetimi olabilir mi? 'Bunu hükümet yaptı, rant sağlar' diye bu projeyi durduruyor. Tüm İstanbullulara, tüm ülkenin insanlarına ben bunu şikayet ediyorum. Cumhurbaşkanımız bu konuyu duyunca bize 'Biz İstanbulluları bu tür yöneticilere mi bırakacağız. Gereği neyse devlet olarak hükümet olarak biz yapacağız' dedi." şeklinde konuştu. Sabah'a konuşan vatandaşlar, İBB yönetimine "Gurur projelerini neden engelliyorsun" diye tepki gösterdi ve hükümete buna fırsat vermeme konusunda güvendiklerini belirtti.

"CUMHURBAŞKANIMIZ HEPSİNİN HAKKINDAN GELİR"

MUAMMER YILDIZ: Dünya çapında bir metro ve şehir hastanesi projesi İBB tarafından engellenmek isteniyorsa bu çok yanlış. Vatandaş için yapılan şehir hastanesi gibi insani bir olaya yapılan yanlıştır. Umarım İBB bu yanlıştan döner. Öyle bir durum varsa da istedikleri kadar iptal etsinler. Cumhurbaşkanımız, hepsinin hakkından gelir. Vatandaşına yaptığı bu güzelliği tamamlar.

İBB'NİN YAPTIĞI AKLA MANTIĞA SIĞMIYOR

İBRAHİM TOPAL: Şehir hastanesi ülkemiz ve özellikle İstanbul adına gurur verici bir proje. Avrupa'da bile böylesi yok. Hükümetimizin en kısa zamanda bitireceğine eminim. İBB'nin bu projeye bağlanan metro hattını durdurmaya çalışması akla mantığa sığmıyor. Bu çok acı verici. Neden projelere engel olunmaya çalışılıyor. Fakat bu sorunu Cumhurbaşkanımız çözer.

MURAT AYDIN: Dünyaya örnek olacak bir şehir hastanesi olacak. Böyle bir gururu projesinin önünü kesmek için ortaya birçok engel çıkartacaklar ama başaramayacaklar. Hükümetimiz en kısa sürede bitirecek. Dünyaya örnek olacak bir şehir hastanesi tüm İstanbullular'a hayırlı olsun.

RAMAZAN KELLECİ: "Her şeyin en iyisini yapan hükümetimiz var. Şehir Hastanesi de bu projelerden bir tanesi. Avrupa'da değil dünyada örnek gösterilecek bir hastanede olacağına eminim. Engelleyemezler. Şimdiden bu gurur verici proje hayırlı uğurlu olsun.

TÜRKİYE'NİN YÜZ AKI

İstanbul'da Haziran ayında açılacak olan Başakşehir Şehir Hastanesi, tüm dünyaya örnek olacak donanımda yapılanmaya sahip. Açıldığında 10 bin kişiye istihdam sağlayacak hastanenin yüzde 87'si bitirildi. İstanbul'u 'sağlığın başkenti' yapacak hastane, sağlık yatırımı açısından Türkiye'nin yüz akı projelerinden biri haline gelecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeliyle yapılan Türkiye'nin en büyük üçüncü sağlık yatırım projesi olarak hayata geçirilen hastanenin temeli, yaklaşık 1 milyon metrekarelik alan üzerine Ekim 2017'de atılmıştı. 2 bin 682 yatak kapasiteli hastane, günde 32 bin 700 hastaya hizmet verilmesini sağlayacak. 4 bin 300 medikal personeli, 4 bin 50 hizmet personeli ve 810 yönetim personelini bünyesinde barındırmaya hazırlanan Başakşehir Şehir Hastanesi 2 bin 354 yatak kapasiteli Ana Hastane, 200 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile 128 yatak kapasiteli Psikiyatri Hastanesi'nden oluşacak. Hastane, 2 bin 68 sismik izolatörle, "Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası" unvanını alarak depreme karşı en güvenli yer olarak inşa edilecek.

İBB'NİN ENGELLEDİĞİ HATTI GÜNDE 100 BİN KİŞİ KULLANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yapımını durdurduğu, İkitelli Şehir Hastanesi metrosu ve karayolunun tamamlandığında günde 100 bin kişiye hizmet vereceğine dikkat çekildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Basın Müşaviri Turan Özyanık, Twitter paylaşımında, Sağlık Kent Metro İstasyonu'nun hastane içerisinde bulunduğunu, hastanenin açılabilmesi için inşaatın bitirilmesinin zorunlu olduğunu belirtti. Turan Özyanık, "Mevcut imalatlar yerel seçim öncesinde yapıldı. Yerel seçimden sonra ihalesi, ödeneği ve müteahhidi olan çalışmalar durdurulmuştur." dedi. 

AK PARTİ İLÇE BELEDİYELERİ HEDEF ALINIYOR

İBB'nin 2020 senesi bütçe kitapçığına göre Esenler'de yapımı devam eden 'Esenler Meydan Otoparkı'nın yapımı durduruldu. Bağcılar'daki meydan düzenlenmesi ve otopark yapımı durduruldu. Üsküdar sahil düzenlemesi ve otopark yapım işi, Ümraniye trafiğini rahatlatacak Levazım Tüneli ve meydan düzenlemesi ile otopark işi de durduruldu. Tuzla ve Pendik'teki sahil yolu otoparkı yapım işi de engellendi. Daha önce Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni iptal ederek temel atmama töreni düzenleyen CHP'li İBB yönetiminin İstanbul'un hayatı kolaylaştıracak projeleri iptal etme kriterlerinden birinin de AK Parti'li ilçe belediyelerinin bölgelerinde bulunması.

İBB'den Cahit Turhan'ın metro iddiasına yanıt!

İstanbul'da bu yıl açılacak 4 yeni metro hattı nereden geçecek?

 


 


Geri Dön