25 / 04 / 2024

Başakşehir Şehir Hastanesi 20 Mayıs'ta tamamen açılacak!

Başakşehir Şehir Hastanesi 20 Mayıs'ta tamamen açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videokonferans yöntemiyle katıldığı törenle açılan Başakşehir Şehir Hastanesi'nde çalışmalar hızlandı. İlk etabı açılan hastanenin 20 Mayıs'ta tamamen açılması planlanıyor.



İlk etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videokonferans yöntemiyle katıldığı törenle açılan Başakşehir Şehir Hastanesi'nde çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Erdoğan tarafından kısa süre içerisinde faaliyete alınacağı müjdelenmesiyle çalışmaları hızlanan ve 20 Nisan'da ilk etabı açılan hastane, 20 Mayıs'tan itibaren tam kapasiteyle sağlık hizmetine devam edecek.

Başakşehir Şehir Hastanesi 20 Mayıs ta tamamen açılacak!

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sorumluluk alanında yer alan Başakşehir Şehir Hastanesi yolunun yapım çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun koordinasyonu ile gerçekleşen çalışmalarda ambulans yolları tamamlanan hastanenin ilk açılan kısımıyla ilgili ulaşım, kesintisiz sağlanıyor. Yol ve peyzaj çalışmaları da hızlanırken hastaneye ulaşımı sağlayan yolların asfaltlanması yapılırken kavşaklarda da çalışmalara devam ediyor.

Sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmaması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kararıyla bağlantı yolları Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluk ağına dahil edilen hastanenin TEM Güney Yan Yol bağlantısı yüzde 80 tamamlandı.

Hastane yolları 7,5 kilometre aks uzunluğuna göre yapımı devam ederken 117 metre 4 ayaklı, 3 açıklıklı ambulans giriş viyadüğünün yapımı da devam ediyor. Hastanenin güney yan yol bağlantısı binder seviyesinde tamamlanırken, tretuvar ve bordür imalatları da sürüyor.

Hastanenin 20 Mayıs tarihe kadar açılmasıyla TEM Güney Yan Yol, Arnavutköy ve Güvercintepe'nin hastane bağlantı yolları ile ambulans viyadüğü tamamlanacak. Ardından 480 metrelik Sağlıkkent viyadüğünün yapımı tamamlanacak.

Başakşehir Şehir Hastanesi 20 Mayıs ta tamamen açılacak!

- Pandemiyle mücadelede önemli görevler üstlenecek

789 bin metrekare üzerinde kurulan, 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin toplamda 725 muayene odası ve 2 bin 682 hasta yatağı bulunuyor.

Hasta yataklarının her biri istenildiğinde yoğun bakım standartlarına dönüştürülebilirken, hastanede 28 doğum salonu, 90 ameliyathane, 16 yataklı yanık ünitesi, yeni doğan ve erişkin olmak üzere toplamda 456 yoğun bakım yatağı yer alıyor.

Üç ana bloktan meydana gelecek Başakşehir Şehir Hastanesi'nin içeriside genel, çocuk, ortopedi, nöroloji, kadın doğum, KVC, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile psikiyatri hastaneleri yer alacak.

Başakşehir Şehir Hastanesi 20 Mayıs ta tamamen açılacak!

Hastanenin tamamı hizmete açıldığında Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacak.

Koronavirüsle mücadeleye devam edilirken pandemi hastanesi olacak tam kapasiteyle 20 Mayıs'ta faaliyete açılacak hastane, Türkiye'nin pandemiyle mücadelesinde de önemli göreve sahip olacak.

 


Geri Dön