25 / 04 / 2024

Başakşehir Şehir Hastanesi, 2017 yılında hizmete girecek!

 Başakşehir Şehir Hastanesi, 2017 yılında hizmete girecek!

20 milyar dolarlık bütçeyle kurulması planlanan şehir hastanelerinin temelleri tek tek atılıyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin 3 yıl içinde tamamlanacağını söyledi.



Bahçeşehir Sohbetleri'nin dokuzuncusu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Başakşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği sohbette Müezzinoğlu, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin 3 yıl içinde tamamlanacağı müjdesini verdi. Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yaptığı sohbete Müezzinoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş katıldı. 


DOKTOR OLMAK İSTİYORDUM


Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Mehmet Çelik'in moderatörlüğünde gerçekleşen sohbette Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya’dan Türkiye’ye uzanan hikâyesini anlattı. Müzezzinoğlu, "Çocukluğumdan itibaren doktor olmak istiyordum. 1982 senesinde Cerrahpaşa’yı bitirdim. 83 yılında ceketimi alıp Meriç Nehri'ni kaçarak geçtim. 1986 senesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldum" dedi. 


HASTANE YAPMA SORUNUMUZ YOK 


Başakşehirlilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin 3 yıl içinde bölge sakinlerinin hizmetine açılacağı müjdesini verdi. Sağlık Bakanı, "Ülkemizin sağlık sorunlarını çözmek için reel gerçekler üzerinde yürüyoruz, bizim ülke olarak hastane yapma sorunumuz yok, yetişmiş eleman sorunumuz vardır" dedi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Bahçeşehir'de belediyemize ait olan bir yeri özel hastaneye çevirdik. Yakında burada Medipol Üniversitemizin bir uygulama hastanesi faaliyete geçecek" şeklinde konuştu. 


24 BİN YATAK KAPASİTESİ VAR


Başakşehir Şehir Hastanesi 1.5 milyon metrekarelik bir alana sahip. Hastane, birçok alanda yenilikleri bünyesinde barındırıyor. Teknik alt yapısıyla, inşaat standartlar ve çevre dostu olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Depreme dayanıklılığıyla, tıbbi teknolojisinin yanında hastanenin yaklaşık 100 ameliyathanesi olacak. Gerek onkoloji, gerek çocuk ve kadın hastalıkları olmak üzere tüm alanlarda hizmet sunumu ve AR-GE çalışmaları yapılacak bir kompleks olarak hizmet verecek. Hastanenin yatak kapasitesi ise 24 bin. 

Akşam


Geri Dön