26 / 04 / 2024

Başakşehir Sular Vadisi yargı sürecinde son durum!

Başakşehir Sular Vadisi yargı sürecinde son durum!

İBB 'nin meclis kararıyla Başakşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Sular Vadisi’ndeki yapının devrine itiraz ederek başlattığı yargı süreci devam ediyor. İBB söz konusu yargı süreci ile ilgili açıklama yaptı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Başakşehir Sular Vadisi’nde Bilgi Evi olarak kullanılan yapının 12  Mart 2020 tarih ve 332 sayılı kararı ile 10 yıllığına Başakşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi üzerine konu yargıya taşındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; yargı süreci sırasında binanın Gençlik Ofisi olarak kullanılması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne devri yapıldı.  İBB, Emlak Dairesi Başkanlığı eliyle bir yazı yazarak söz konusu binanın kullanıma uygun olmadığını belirterek Başakşehir Belediyesi'ne iletti. İBB'den yapılan açıklamaya Başakşehir Belediyesi ise yargı kararını beklemeden  binada tadilat çalışması başlattı. 

İBB Zabıta Daire Başkanlığı, yapının kullanılması ve tadilat başlatılması üzerine Sular Vadisi’ndeki binaya girerek duruma müdahalede bulundu. 

İBB'den yapılan açıklamaya göre; Başakşehir Sular Vadisi’ndeki süreç şu şekilde gerçekleşti: 

"Başakşehir Sular Vadisi’nin işletme hakkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 14 Nisan 2006 tarih ve 611 sayılı kararı ile 30 yıllığına KİPTAŞ A.Ş.’ye tahsis edildi.

KİPTAŞ A.Ş 30 milyon yatırım yapması öngörülen alana, belirlenen proje kapsamında işin sonunda 60 milyon harcamak zorunda kaldı.

KİPTAŞ A.Ş. nin yaptığı binanın üst katında Başakşehir Belediyesi’nin Bilgi Evi bulunmaktadır.

Başakşehir Belediye Meclis Üyeleri, İBB Meclisinde verdikleri önerge ile Bilgi Evi olarak kullanılan yerin 10 yıllığına Başakşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesini talep etti.


Bilgi Evi olarak kullanılan kat dışındaki bahse konu alan ayrı bir hukuki tüzel kişilik olan KİPTAŞ A.Ş’nin kullanımındayken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 12 Mart 2020 tarih ve 332 sayılı kararı ile Binanın tamamı 10 yıllığına Başakşehir Belediyesi’ne tahsis edildi.

Karara karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yargıya başvurarak hukuk süreci süreç başlattı.

Başakşehir Belediyesi’ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından, KİPTAŞ A.Ş.’ ye devredilen alan içerisinde kalan bu binanın kullanımının hukuku uygun olmadığına dair 9 Kasım 2020 tarihli yazı da yazılmasına rağmen, Başakşehir Belediyesi hukuku sürecin sonucunu beklemeden ve İBB’nin yazısını dikkate almadan binada tadilata başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine KİPTAŞ A.Ş.’nin 21 Eylül 2020 tarih ve 64 sayılı yönetim kurulu kararı ile ilgili taşınmazın Gençlik Ofisi olarak kullanılması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne devir edildi.

800 metrekarelik alanın park alanı ve binanın açık alanı dahil olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü’nün 27 Ekim 2020 tarih ve 8318 sayılı yazı ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne tahsisi yapıldı." 
 

Başakşehir Sular Vadisi'ndeki inşaat çalışmalarında son durum ne?


Geri Dön