25 / 04 / 2024

Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesinde son durum!

Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesinde son durum!

Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesinin projelendirme çalışmaları tamamlandı. Yakın zamanda ihaleye çıkması planlanan Başakşehir Yeni Kent Meydanı'nda 100 futbol sahası büyüklüğünde botanik park yer alacak




İstanbul Kayabaşı'nda taş ocağı bulunan arazide inşa edilecek olan Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesinin projelendirme çalışmaları tamamlandı. Yakın zamanda ihaleye çıkması planlanan Başakşehir Yeni Kent Meydanı'nın 36 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. 


Hafriyat döküm alanı olarak kullanılan taş ocaklarının bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesinde Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi, Başakşehir'deki kamu kurumları, aktivite ve spor alanları, 368 bin metrekare büyüklükteki botanik park, on binlerce araçlık otopark, kongre ve sergi merkezleri, 5 bin kişilik cami, metro, tramvay ve İETT durakları yer alacak. 


Emlak Konut GYO ve  TOKİ   güvencesiyle yürütülen Başakşehir Yeni Merkez projesi Kayaşehir'in yeni kent merkezi olacak. Projede yer alan botanik park 100 futbol sahası büyüklüğünde olacak. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön