19 / 04 / 2024

Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesinde son durum ne?

Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesinde son durum ne?

Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesi Kayabaşı'nda taş ocağı bulunan arazi üzerinde inşa edilecek. Taş ocağı dolgu işlemlerinin tamamlandığı Başakşehir Yeni Kent Meydanı'nda projelendirme çalışmaları sürüyor.




Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesi Kayabaşı'nda taş ocağı bulunan arazide inşa edilecek. Taş ocağı dolgu işlemlerinin tamamlandığı Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesi Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğünde olacak.


Hafriyat döküm alanı olarak kullanılan taş ocaklarının bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan projede Başakşehir'deki kamu kurumları, 368 bin metrekare büyüklükteki botanik park, Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi, on binlerce araçlık otopark, kongre ve sergi merkezleri, aktivite ve spor alanları, 5 bin kişilik cami, metro, tramvay ve İETT durakları yer alacak. Emlak Konut GYO ve  TOKİ  güvencesiyle yürütülen Başakşehir Yeni Merkez projesi Kayaşehir'in yeni kent merkezi olacak.


Yakın zamanda ihaleye çıkması planlanan Başakşehir Yeni Kent Meydanı için projelendirme çalışmaları sürüyor. Projenin 36 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön