20 / 04 / 2024

Başakşehir'de icradan 4.5 milyon TL'ye satılık villa!

Başakşehir'de icradan 4.5 milyon TL'ye satılık villa!

Küçükçekmece 3. İcra Dairesi, Başakşehir Hoşdere'deki üç blok villayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 4 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.



Küçükçekmece 3. İcra Dairesi, Başakşehir Hoşdere'deki üç blok villayı 4 milyon 500 bin TL'ye satıyor. İhale 27 Mart 2017 günü gerçekleşecek.



T.C. KÜÇÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


TAPU KAYDI : İstanbul İli ,Başakşehir ilçesi Hoşdere mahallesi 231 ada 1 parsel sayılı 4.147,11 metrekare alanlı üç blok villanın 1/3 arsa paylı VI -03 Blok 3 nolu tripleks villanın tamamı borçlu adına kayıtlıdır.


İMAR DURUMU : Dosyasında bulunan Başakşehir ilçesi Bahçeşehir 2.kasım mahallesi 231 ada 1 parsel sayılı söz konusu parsel bugün itibariyle ; 1/1000 Ölçekli 07.02.2003 tt 1İ Bahçeşehir Sıvat -Yeşiltepe mevkii Dereköy Çiftliği Mevkii Revizyon Uygulama İmar Planı Kapsamında Konut Alanında kalmakta olup Blok Nizam E;0,50 olmak üzere plan notu ve yönetmelik şartlarında yapılaşmaya haizdir.


Satışa konu taşınmaz İstanbul İli, Başakşehir İlçesi Bahçeşehir 2. Kısım mahallesi Posta cad Delta sok no: 8 adresinde mevcut Tapunun 231 ada , 1 parsel sayılı 4.147,11 m2 alanlı alanlı arsa üzerinde Üç Adet Tripleks B.A.K Villaların mevcut olduğu tespit edilmiştir. Değer tespitine konu olan villa VI -03 blokta olup 3 nolu Tripleks villa olduğu tespit edilmiştir. Değer tespitine konu olan tripleks villa olup 3 adet bahçesi olan yamaç villaları adı altındaki villada yapmış olduğum incelemelerde villanın -2 bodrum kat ( kotlu olduğu için tamamen önü açık normal kat görünümünde olduğu ) önünde yüzme havuzu olan oturma bahçesi olan -2 katında sauna ,hizmetçi odası ,ütü odası .kalorifer odası ,mutfak ve wc den müteşekkil olduğu merpen ile bir kata çıkılarak -1 zemin katta ise büyük bir salon ,hol ,antre .büyükbir mutfak ,wc den müteşekkil olduğu bu kattan delta sokağa bakan giriş katma çıkılarak 1.normal katta 3 adet yatak odası 2 yatak odasında banyo ayrıca müstakil büyük bir banyo hol,antre ,balkon ve bitişiğinde de kapalı bir otoparkı olan tripleks villanın mevcut olduğu tespit edilmiştir. Tripleks Villanın teknik özellikleri ise 2 katında sauna »hizmetçi odası ,ütü odası ,kalorifer odası ,mutfak ve wc havuzlu teras bahçenin mevcut olduğu görülmüş olup tüm odaların taban alanlarının tamamı 1 .sınıf leminant parke, banyosu klozetli lavabolu duşakabinli , duvarları renkli fayans ıslak alanları antre ,hol,balkon »banyo bahçe ve havuz kenarlarının taban alanlarının tamamı seramik »mutfak taban alanlarının tamamı 1.sınıf renkli seramik -1 zemin katın tüm odalarının taban alanlarının tamamı 1.sınıf leminant parke, banyosu klozetli lavabolu duşakabinli , duvarları renkli fayans antre ,hol,balkon ,banyo , gibi yerlerin tüm ıslak alanları 1.sınıf renkli seramik villanın mutfağının alt ve üst dolaplarının tamamı 1 .sınıf mobilya tezgahı granit, duvarları renkli fayans, mesken saten boyalı karton piyerli, gizli ışıklı asma tavanlı elektriği, suyu mevcut doğalgaz ısıtma sistemli ,tripleks villanın iç doğramaları kapı kanat ve kasaları mobilya kapı, dış doğramaları pencere kanat ve kasaları çift cam ısı camlı renkli pimapen,içeriden merpen ile 1. kata çıkılarak mevcut odalann taban alanlarının tamamı 1 .sınıf lemina parke banyosu ,wc'si ,holu,antre gibi yerlerin taban alanlarının tamamı 1.sınıf seramik olduğu tarafımızdan tespit edilmiştir. Tripleks Villanın tahmini ve takribi olarak toplam katların alanı 650 metrekare alanlı bir tripleks villa olduğu tespit edilmiştir. Villa kameralı, bahçe peyzajlı, kapalı otoparklı, iyi görünümlü lüks bir tripleks villa olduğu tespit edilmiştir. Bulunduğu mevkii, imarı, yüzölçümü, halihazır durumu, ulaşımı, iş merkezlerine, mezkur yerlere, ana artere, alışveriş merkezlerine yakınlığı, belediye hizmetlerinden yararlanma durumu, inşaatında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi iyi olduğundan muhammen bedeli 4.500.000.00 TL dir.


Kıymeti : 4.500.000,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 18

Kaydındaki Şerhler : dosyasındaki gibi

1. Satış Günü : 27/03/2017 günü 14:00 -14:05 arası

2. Satış Günü : 27/04/2017 günü 14:00 -14:05 arası

Satış Yeri : Küçükçekmece Belediyesi Mezat Salonu - Gültepe Mahallesi Bağlar Caddesi No:71 Fatih Camii Bahçesi- Muhtarlık Binasının LKatı Küçükçekmece İstanbul KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL


Satış şartları:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarım özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/737 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 23/01/2017


Geri Dön