19 / 04 / 2024

Başakşehir'de konut fiyatları mega projelerle yüzde 27 arttı!

Başakşehir'de konut fiyatları mega projelerle yüzde 27 arttı!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Başakşehir’in İstanbul’da hızla devam eden alt yapı projelerine ev sahipliği yapması nedeniyle Avrupa yakasının yükselen yaşam alanları arasında öne çıktığını belirtiyor.



Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Başakşehir’in İstanbul’da hızla devam eden alt yapı projelerine ev sahipliği yapması nedeniyle Avrupa yakasının yükselen yaşam alanları arasında öne çıktığını belirtiyor. Yazıcı, mega projeler olarak adlandırılan 3.Havaalanı, 3.Köprü ve Kanal İstanbul’un Başakşehir’de fiyatları son 1 yılda %27 arttırdığını söylüyor. Son 2 senelik kümülatif artışın ise %47’lere ulaştığını belirtiyor. 


Başakşehir’in mega projeler tamamlanana kadar en çok fiyat artışı beklenen bölgeler arasında ilk 5’e girebileceğini söyleyen Yazıcı; “Projeler tamamlandığında ise, bölgede fiyatların normal seviyelere gelmesini, yani en yüksek enflasyon oranı miktarında yükselişe devam etmesini bekliyoruz. Bunun dışında bölgede henüz proje halinde olan Bio İstanbul projesi var. Sağlık kampüsü olarak planlanan bu projede eğitim-araştırma birimleri, uzmanlaşmış tıbbi birimler ile tıbbi hizmetler dışında konaklama, konferans ve kültür merkeziyle ticari birimler de bulunacak. Bu kampüsün de bölgedeki yerli-yabancı turizmini oldukça etkileyeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuşuyor.


Yerleşim alanı olarak İstanbul'un en büyük ilçesinin Başakşehir olduğunu ifade eden Yazıcı, ilçe genelinde satılık ev projelerinin birçoğu TOKİ, Emlak Konut ve  Kiptaş  tarafından inşa edilmişken, son yıllarda mega projelerle birlikte bölgede markalı konut projelerinin de görüldüğünü kaydediyor. Yazıcı, ekonomik seviyesi orta, orta-üst olan sınıfın tercih ettiği bir bölge olan ve arsa stoku açısından nispeten zengin bölgeler arasında yer alan Başakşehir’de konut projelerinin hızla devam edeceğini de belirtiyor.


Yatırımcılar altyapı çalışmaları bitmeden yatırımlarını yapmalı

Bölgenin gelecek dönemde İstanbul ortalamasının üstünde kazandıracağını düşündüğünü ifade eden Yazıcı, yatırımcılara altyapı çalışmaları bitmeden yatırımlarını yapmalarını tavsiye ediyor. Altyapı çalışmaları devam ederken yatırım yapmanın her zaman kazandırdığını vurgulayan Yazıcı bunun nedeninin, altyapı çalışmaları bittikten sonra bölgede fiyatların en yüksek değerine ulaşmış olması ve sonrasında yeniden yükselişe geçmesinin pek de mümkün gözükmemesi olduğunu söylüyor.



Geri Dön