29 / 03 / 2024

Başakşehir‘de konut fiyatları son 5 yılda yüzde 44 arttı!

Başakşehir‘de konut fiyatları son 5 yılda yüzde 44 arttı!

Başakşehir‘de konut fiyatları son 5 yılda yüzde 44 artış gösterdi. Bölgede metrekare satış fiyatları 3 bin 175 TL, konut fiyatı 422 bin TL, kira bin 467 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl olarak açıklandı. 



Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, Başakşehir'in hızla değerlendiğini söyledi. Konum olarak İstanbul’un merkezi iş alanlarına uzak olsa da bölgedeki ticaret alanları nedeniyle oldukça fazla gelişme potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Öğüt, Başakşehir‘de Olimpiyat Stadı ve Olimpiyat Stadı’na komşu dev Sağlık Kampüsü gibi büyük yatırım projelerinin de yer aldığını  ifade ederek ilçede Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosunun hizmete girmesiyle yeni projelerin de hız kazandığını söyledi. 


Kanal İstanbul‘la daha da değerlenecek

Kanal İstanbul'un güzergahının netleşmesiyle bölgenin daha da değerlendiğini vurgulayan Öğüt, bu sebeple bölgede ilçede en fazla değer artışı görülecek bölgelerin Güvercintepe, Şahintepe, Kayabaşı ve Altınşehir mahalleleri olacağını kaydetti.

Endeksa verilerine göre Öğüt, son 5 yılda konut fiyatlarının yüzde 44 arttığı Başakşehir’de ortalama konut metrekare satış fiyatının 3 bin 175 TL, ortalama konut fiyatının 422 bin TL, ortalama kiranın bin 467 TL, konut yatırımının geri dönüş süresinin ise 24 yıl olduğunu belirtti. 


Ulaşım projeleri değer artışında etkili

Öğüt, şu bilgileri verdi: ''Başakşehir’de Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosuyla birlikte bölgede yeni projeler ivme kazandı. Bu dinamiğin etkisiyle başta  Kiptaş  ve  TOKİ  konutları olmak üzere yeni projeler yoğun ilgi görüyor. Bölgede markalı konutlar öne çıkıyor ve sosyal donatılara özel bir önem veriliyor. Bu yıl tamamlanması planlanan Başakşehir-Kayaşehir-Olimpiyat tramvay hattı ve 2019 açılması planlanan Halkalı-Arnavutköy-3. Havalimanı raylı sistemi entegre olduğunda 3. havalimanına ulaşım çok kolaylaşacak. Gerek havalimanına ulaşım gerekse 3. köprü bağlantı yoluna yakınlığıyla önem kazanan Başakşehir‘de önümüzdeki dönemlerde de ciddi artışlar olacağını öngörüyoruz''


Geri Dön