28 / 03 / 2024

Başakşehir'de konut projeleriyle nüfus hızla artıyor!

Başakşehir'de konut projeleriyle nüfus hızla artıyor!

2003 yılından bugüne hızla gelişen Başakşehir bölgesi genelinde hayata geçirilen konut yatırımları, bölge nüfusunun hızla artmasına neden oldu..



2003 yılından bugüne hızla gelişen Başakşehir bölgesi genelinde hayata geçirilen konut yatırımları, bölge nüfusunun hızla artmasına neden oldu. 2008 yılında ilçe statüsüne yükselen bölge, Türkiye'nin mega projelerinin kavşak noktası olması yönüyle de yatırım merkezine dönüştü BAŞAKŞEHİR'İN halihazırda projeleri devam eden metro, üçüncü havaalanı, üçüncü köprü, Kuzey Marmara otoyolu ve Marmaray'ın uzatılması ve Kanal İstanbul etkisiyle daha da ilgi göreceği muhtemel. İlçe genelinde satılık ev projelerinin birçoğu TOKİ, Emlak Konut ve  Kiptaş  himayesinde hayat buldu, bulmaya da devam ediyor. 3-4 yıl önce 2 bin liranın altında seyreden konut projelerinin metrekare fiyatlarında 6-7 bin liraların telaffuz edilmesi, ilçede bulunan son arazilerin de değerini yükseltti. 


İKİ HAVAALANININ TAM ORTASINDA 

Başakşehir'in iki havaalanının tam ortasında bulunması, Basın Ekspres'ten gelen yolun doğrudan yeni havaalanına Başakşehir üzerinden bağlanması ve üçüncü köprünün bağlantı aksları da fiyatları yukarı çekiyor. Ayrıca Başakşehir ilçe sınırlarında yer alan Hoşdere bölgesinde Bahçekent isminin öne çıkarıldığı projeler de büyük ilgi görüyor. Sağlık Kent projesinin bu ilçede bulunması da, ilçeye ayrı bir değer katıyor. Sonuç olarak Başakşehir-lkiteli Bölgesi artık nitelikli konut projelerinin ve devasa kamu yatırımlarının adresi haline geldi. 


UÇ NOKTALARA METRO DOPİNGİ

BÖLGEYE olan talebin Kanal İstanbul'un güzergâhının resmen açıklanmasının ardından artması bekleniyor. Metro ve  Marmaray  hatlarının ilçenin en uç noktalarına ulaşması yönündeki çalışmalar sürerken, BaşakşehirSefaköy-Halkalı Havaray Hattı Projesi'ne dair tadilat teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Medisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi. 


Vadişehir'de kişiye özel satış seçenekleri 

BÖLGEDE son olarak Irmak Grup, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yap, Dalkılıç Yapı ve İntes Yapı ortaklığında hayata geçirilen Vadişehir projesi de yatırımcının ilgisiyle karşılaştı. 650 konut ve 60 ticari üniteden meydana geliyor. Vadişehir projesinde 2+1 ve 3+1 konut tipi dairelerin yanı sıra 4+1 konak tipi konutlar yer alıyor. 24 ay sonra tamamlanması beklenen projenin kişiye özel satış seçenekleri de yatırımcıları cezbediyor. 


ASIL PARLAK DÖNEM ŞİMDİ BAŞLIYOR 

Öte yandan Başakşehir Yeni Merkez'in tek konut projesi Park Mavera'nın ikinci etabı da ekim ayında satışa çıkarılacak. İlçe bu yıl sonuna kadar Avrupa Konutlar ve Tahincioğlu markaları ile taçlanacak. Türkiye'nin en büyük ölçekli şehir parkı projesi de Başakşehir'de hayata geçirilecek. Sözün özü; Başakşehir için asıl parlak dönem şimdi başlıyor. Bundan da en büyük nasibi Kayaşehir ve Bahçekent bölgeleri alacak. 


Değişimin mimarları 

ATATÜRK Olimpiyat Stadı, Ağaoğlu Şirketler Topluluğu'nun imzasını taşıyan My World Europe, Emlak Konut öncülüğünde ihale edilen projeler ve diğer kamu yatırımları bölgedeki değişimin hız kazanmasına neden oldu. Bugün 30 civarında nitelikli konut projesi ve en az 10 adet büyük ölçekli ticari projenin hayat bulduğu ilçede metro gibi önemli ulaşım ağının yer alması da yatırımcıları cezbediyor. Geçen yıl Park Mavera, Bulvar İstanbul, Bahçetepe ve Seyranşehir, projeleriyle ilgi odağı olan bölgede Hira İnşaat, Oyak İnşaat, Makro İnşaat ve Akyapı büyük montanlı işlere imza attı. 


Yeni Akit ek


Geri Dön