26 / 04 / 2024

Başakşehir'e dört yeni metro hatları geliyor! 

Başakşehir'e dört yeni metro hatları geliyor! 

Ak Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Başakşehir'de Organize Sanayi Bölgesindeki bir sanayi sitesini ziyaret etti. Vatandaşları pazar günü sandık başına çağıran Yıldırım, işçilerle sohbet ederek yeni projelerinden bahsetti. 



Başakşehir Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Dolapdere Sanayi Sitesinde işçilerle buluşan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Binalı Yıldırım işçilere üretmek ve insanlara istihdam sağlamanın kazançların en güzeli olduğunu söyledi. 75 gündür İstanbul'da sokak sokak dolaşıp projelerini anlatan Yıldırım, "Nihayet karar vaktine yaklaşık. İki günümüz var. İki gün sonra seçim olacak. İstanbul'un yöneticilerini seçeceğiz. Başakşehir'in başkanını, meclis üyelerini ve muhtarlarını seçeceğiz. Yani İstanbul'un ve 39 ilçesini Cumhuriyetimizin 100. yılına ve 2023'e taşıyacak kadrolara karar vereceğiz, dedi.

Fatih Sultan Mehmet'in "İş, şehir imar etmektir ama daha önemlisi içindeki insanları mutlu etmektir." sözünü hatırlatan Yıldırım, amaçlarının sadece şehir imar etmek değil o şehirde yaşayanları da mutlu etmek olduğunu söyledi. 

Yıldırım, "İstanbul'un seçimini yapıyoruz.15 milyon hemşehrimizin geleceğine karar veriyoruz. Bu gelecek hepimizin. Kadınlarımız, yavrularımız, yaşlılarımız, çalışanlarımız ve İstanbul'da yaşayan herkes için 'Benim de söyleyecek sözüm var' diyen bütün hemşehrilerimizi, pazar günü sandık başına gitmeye çağırıyorum." 

Başakşehir'e dört metro hattı geliyor 

Sanayi sitesi ziyaretinde Başakşehir'e dört yeni metro hattının yapılacağını açıklandı. Sanayi sitelerinin bir milyon fazla insana istihdam sağladığını belirten Yıldırım, "Dört metro hattı, Başakşehir'e gelecek. Buradaki esnaf, buradaki sanayi tesisleri işlerini çok daha fazla büyütecekler. Böylece daha çok fazla insana iş sağlayacaklar, ifadelerini kullandı. 

Yeni metro hattı Sultangazi Fenertepe Arnavutköy Metrosu, Mahmutbey Bahçeşehir Esenyurt Metro, Ataköy- İkitelli Metrosu ve Halkalı – Arnavutköy – İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hatlarını içerecek. 
 


Geri Dön