19 / 04 / 2024

Kuzey Yakası Başakşehir'e değer katacak!

Kuzey Yakası Başakşehir'e değer katacak!

Kuzey Yakası projesi İstanbul'a yeni bir yaka kazandırma mottosuyla yola çıktı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum "Kuzey Yakası Başakşehir'e değer katacak." diye açıklama yaptı.



Emlak Konut güvencesiyle Başakşehir'de hayata geçirilen Kuzey Yakası projesi  İstanbul'a yeni bir yaka kazandırma mottosuyla yola çıktı.

 

Kuzey Yakası Başakşehir e değer katacak!

 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut olarak kent yaşamına değer katan, halkımıza daha yaşanabilir alanlar oluşturabilme vizyonuyla sektöre yön veren projelere imza atmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda 1995'te pilot bölge olarak çalışmalara başlanan ve 2003'ten sonra süratle atılımların hızlandığı örnek bir şehircilik anlayışı ile planlı ve altyapılı olarak gelişmeye devam eden Başakşehir bölgesinde, Emlak Konut olarak yaklaşık 13 bin bağımsız bölüm, ulaşım, altyapı ve gerekli sosyal donatıların inşasını gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.
 

Kurum, Başakşehir'in konum itibariyle 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, entegre sağlık kampüsü, stadyumlar, resmi kurum binaları ve üniversite gibi devletin büyük ölçekli yatırım projeleriyle her geçen gün değerine değer katan bir bölge olduğunu vurguladı. 
 

Kurum, "Halen merkez olarak planladığımız alanda 5 bin kişilik cami ile birlikte aynı zamanda Halkalı-3.Havalimanı metrosu, Başakşehir- Kayaşehir metrosu, Başakşehir-Olimpiyat Tramvay duraklarını ve otoparkları barındıran 25 bin metrekare alanlı meydan projemizin yapımı devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.


Kuzey yakası projesiyle ilgili bilgi veren Kurum,  "Kuzey Yakası içerisinde ofisler ve ticari alanların yanı sıra, otel, spor kompleksi, konser salonu, sosyal tesisler, çocuk alanları ve hayvanat bahçesi gibi faaliyet alanlarının dışında bir de dünya metropollerinde görmeye alıştığımız devasa bir şehir parkı yer alıyor. Günün stresi ve yoğunluğundan sıyrılabileceğiniz, ailenizle vakit geçirebileceğiniz, üretkenliğin ve yaratıcılığın beslenebileceği bir ortam sunuyor" diye açıklama yaptı. 
 

Kuzey Yakası ile hem Başakşehir'e hem de İstanbul'a yeni değerler kazandıracaklarını dile getiren Kurum, projenin Tem, E-5, 3. Köprü gibi bağlantı yollarına olan yakınlığına dikkat çekti. 
 

Yatay mimari ve az katlı
 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kuzey Yakası toplamda 10 blokta yatay mimari konsepti ile az katlı geliştirildi. Projenin 7 bloğunda ticaret ve ofis işlevi tanımlandı. Geriye kalan 2 bloğu otel ve kongre merkezine, 1 bloğu ise içerisinde spor salonu ve kapalı yüzme havuzu bulunan spor tesisine ayrıldı. Proje kapsamındaki otel bloku 153 adet odası, beraber çalışabileceği kongre merkezi ve fitness-sauna-havuz gibi sosyal alanlarıyla hizmet verecek. Kongre merkezi 600 kişilik konferans salonu, 143 kişilik toplantı odası, 83 kişilik seminer salonu, 400 metrekarelik fuaye ve 2 bin 100 metrekarelik lobi alanından oluşuyor. Proje kapsamında ayrıca basketbol sahası ve kapalı yüzme havuzu birimlerinden oluşan tesis toplam 996 seyirci kapasitesine sahip olacak.
 


Geri Dön