18 / 04 / 2024

Başarır İnşaat güneş ve jeotermal santrali kuracak!

Başarır İnşaat güneş ve jeotermal santrali kuracak!

Gayrimenkul yatırımlarının yanı sıra enerji sektöründe de 3 yıldır faaliyetlerini devam ettiren Başarır İnşaat, 130 milyon dolarlık yatırımla güneş enerjisi ve jeotermal santralı de kuracak...



Bugüne kadar 3 bin konut üreten ve gayrimenkul yatırımlarına devam eden Başarır İnşaat, enerji sektöründeki yatırımlarına da yenilerini eklemeye hazırlanıyor. İnegöl ve Osmaniye'deki hidroelektrik santrallarmdan sonra Antalya ve İskenderun'da iki yeni güneş enerjisi santralı kuracaklarını belirten Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, "Bu santrallar için EPDK'dan Güneş Lisansı bekliyoruz. Bugüne kadar enerji sektörüne 35 milyon dolar yatırım yaptık. Yeni yatırımlarımız da 100 milyon doları bulacak. 2015 yılının ikinci yarısında da İzmir'de jeotermal tesisi kuracağız" dedi. 2010 yılından beri enerjiye yatırım yaptıklarını anlatan Başarır, planladığı yatırımlarla beraber 5 santrala sahip olacaklarını kaydetti. İnşaat yatırımlarına Fikirtepe ve Kurtköy'de devam edecek olan Başarır İnşaat, sene sonuna kadar yeni projesini lanse etmeye hazırlanıyor. 


FIKIRTEPE'YE 1000 KONUT YAPACAK


Fikirtepe'de iki ada ile görüşmelerini sürdürdüğünü belirten Başarır, "2 adanın birinde imzaları topladık diğer adada da yüzde 62 seviyelerine geldik. Birine 500 diğerine de 550 konutluk 2 proje yapacağız. 2014 yılının ikinci yarısında başlamayı hedeflediğimiz projeler 130-140 milyon TL'lik yatırıma sahip olacak" dedi. Fikirtepe'nin İstanbul'un merkezi olduğuna değinen Başarır, "Bölgede metrekare fiyatları 6-7 bin TL arasından başlayacak diye düşünüyorum. Anadolu yakasının en pahalı ilçelerinden biri olan Ataşehir Fikirtepe'ye göç edecek" dedi. 2014 yılında etkisinin hissedilmeye başlanacağı yüzde 18'lik KDV'nin Kurtköy bölgesinde projelere yarayacağını belirten Başarır, "Kurtköy'de KDV değeri yüzde 1 olacak" dedi. 



Habertürk


Geri Dön