25 / 04 / 2024

enerji sektörü başarır inşaat

enerji sektörü başarır inşaat

Gayrimenkul yatırımlarının yanı sıra enerji sektöründe de 3 yıldır faaliyetlerini devam ettiren Başarır İnşaat, 130 milyon dolarlık yatırımla güneş enerjisi ve jeotermal santralı de kuracak...

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?

2024'te yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında ekonomik konjektörün birbirinden farklı olacağı kaydediliyor. Buna göre, borsada hangi sektörler kazandıracak. Borsa Filozofu @borsafilozofu X üzerinden enerji sektörü dedi. Peki yorumlar nasıl? 

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Tekstil sektörü ilanla çalışacak personel arıyor! Talebin yarısı kadar başvuru oldu

Son dönemde yeniden toparlanma sürecine giren tekstil sektörü fabrikalarda çalışacak personel bulmakta sıkıntı yaşıyor. İşyerleri ilanla personel aramaya çıktı. Açılan iş ilanlarına talebin yarısı kadar başvuru olduğu öğrenildi.

Yılın en başarılı konut sektörü temsilcileri!

Fortune Türkiye'nin "Yılın İş insanları” 2020 listesi konut sektöründe isimler yer aldı. İşte ekonomiye katma değer yaratan ve başarılı işlere imza atan konut sektörü temsilcileri...

Mithat Yenigün: 30 Ağustos'u sektörel başarılarla taçlandırıyoruz!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Küresel olarak referans alınan sektörel dergi ENR’ın (Engineering News Record) 2020 yılı 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 44 firmamız ile yer alarak, dünya ikinciliğini muhafaza etmemiz başarımızın göstergelerinden biridiré dedi...

Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu yaptığı açıklamada "Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir" dedi.

Sağlık sektörünün başarısı yabancıya konut satışını artıracak!

Sağlık alanındaki örnek uygulamaların Türkiye üzerindeki ‘güvenli liman’ algısını pekiştirdiğine dikkat çeken DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Salgın sonrası sağlıktaki başarının, daha fazla yabancı yatırımcının Türkiye’ye yönelmesi yönünde bir etki yapacak” dedi.

İnşaat ve altyapı sektöründe kadın oranı yüzde 16'da kaldı!

İstatistiklere göre, inşaat ve altyapı sektöründe kadın oranının yüzde 16'da kaldığını anımsatan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, enerji sektöründeki kadın oranının ise yüzde 19 olduğunu anlattı.

İnşaat ve enerji sektöründe kredi krizi!

Bankalar ve şirketler inşaat ve enerji sektöründe 20 milyar dolara yakın sorunlu kredinin yeniden yapılandırılmasında ilerleme kaydetmekte zorlanıyor.

Türk inşaat sektörünün başarısı dünya çapında kanıtlandı!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Sektör temsilcilerinin bir araya geleceği MÜSİAD Hessen İnşaat Fuarı'nın, iki ülkeye de yatırım ve iş birliği noktasında güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Türk inşaat sektörünün dünya çapında kanıtlanan bir başarısı var" dedi...

Doğanlar Yatırım Holding inşaat sektörüne odaklanacak!

Doğanlar Yatırım Holding, Doğtaş ve Kelebek markalarıyla öne çıkıyor. Firma 2018 yılında inşaat ve enerji sektörüne odaklanacak.

enerji sektörü başarır inşaat Haberi

enerji sektörü başarır inşaat

Bugüne kadar 3 bin konut üreten ve gayrimenkul yatırımlarına devam eden Başarır İnşaat, enerji sektöründeki yatırımlarına da yenilerini eklemeye hazırlanıyor. İnegöl ve Osmaniye'deki hidroelektrik santrallarmdan sonra Antalya ve İskenderun'da iki yeni güneş enerjisi santralı kuracaklarını belirten Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, "Bu santrallar için EPDK'dan Güneş Lisansı bekliyoruz. Bugüne kadar enerji sektörüne 35 milyon dolar yatırım yaptık. Yeni yatırımlarımız da 100 milyon doları bulacak. 2015 yılının ikinci yarısında da İzmir'de jeotermal tesisi kuracağız" dedi. 2010 yılından beri enerjiye yatırım yaptıklarını anlatan Başarır, planladığı yatırımlarla beraber 5 santrala sahip olacaklarını kaydetti. İnşaat yatırımlarına Fikirtepe ve Kurtköy'de devam edecek olan Başarır İnşaat, sene sonuna kadar yeni projesini lanse etmeye hazırlanıyor. 


FIKIRTEPE'YE 1000 KONUT YAPACAK


Fikirtepe'de iki ada ile görüşmelerini sürdürdüğünü belirten...