28 / 03 / 2024

Sağlık sektörünün başarısı yabancıya konut satışını artıracak!

Sağlık sektörünün başarısı yabancıya konut satışını artıracak!

Sağlık alanındaki örnek uygulamaların Türkiye üzerindeki ‘güvenli liman’ algısını pekiştirdiğine dikkat çeken DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Salgın sonrası sağlıktaki başarının, daha fazla yabancı yatırımcının Türkiye’ye yönelmesi yönünde bir etki yapacak” dedi.



Türkiye ise bu süreci başarıyla yönetme sürerken, tüm dünyada “sağlık uygulamaları” dersi verdi. Öyle ki; Dünya Sağlık Örgütü (WHO) başta olmak üzere, uluslararası kuruluşlar, Türkiye’yi koronavirüs salgını ile mücadelede örnek ülke olarak gösterdi.

İlk vakanın görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana aldığı proaktif önlemler ve etkin kararlarla, salgınla mücadelede en başarılı ülkelerin başında gösterilen Türkiye, uzmanlara göre korona sonrası dönemde de en hızlı toparlanacak ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor.

EN HAZIRLIKLI ÜLKELERDEN OLDUK

Türkiye’nin bu süreçte büyük bir başarı gösterdiğinden bahseden DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Türkiye, bu salgının Çin’de ilk ortaya çıktığı günden bu yana süreci çok iyi yönetmeyi başardı. Alınan proaktif önlemlerle virüsün Türkiye’ye geliş zamanı mümkün olduğunca öteledi. Bu süre, ülkemize gerekli hazırlık için de bir zaman kazandırdı. Tabii bu salgının ülkemizde de görülmesi kaçınılmazdı fakat bundan daha önemlisi, kazanılan bu zaman sayesinde Türkiye dünyada koronavirüse karşı en hazırlıklı ülkelerden biri oldu. Bu süreçte Türkiye’nin en büyük avantajı; hızlı kararlar alıp bu kararları hızlı bir şekilde pratiğe geçirmesi oldu.” dedi.

DÜNYA TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK GÖSTERİYOR

İlk vakanın görüldüğü 11 Mart'tan beri alınan kararların da Türkiye’nin bu konuyla mücadeledeki ciddiyetini ve kararlılığını yansıttığından bahseden Ziya Yılmaz şunları söyledi: “Bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile bu salgın karşısında düştüğü durum ortada. Açıklanan resmi rakamlara göre, bugüne kadar aralarında ABD ve İngiltere gibi ülkelerin de bulunduğu 30’un üzerinde ülkeye ilaç ya da tıbbi malzeme yardımı gerçekleştirdik. Bunlar bir yandan Türkiye’nin ihtiyaç sahiplerine olan kucaklayıcı tavrına işaret ederken, diğer yandan da ülkemiz ekonomisinin son yıllarda sergilediği müthiş performansı ortaya koyuyor.”

YATIRIMCI İLK ÖNCE SAĞLIK SİSTEMİNİ SORUYOR

Türkiye’nin koronanın ardından dönemde en hızlı toparlanacak ülkelerin başında geldiğinden bahseden Ziya Yılmaz, bu dönemde hız kesen bazı sektörlerin de pandeminin sona ermesiyle beraber çok hızlı bir büyüme sürecinde olacağını belirtti. Bu sektörlerin başında da gayrimenkulün geldiğinden bahseden Ziya Yılmaz, sağlık sektörünün bu süreçte gösterdiği başarının yabancıya konut satışlarında da doping etkisi yapacağını kaydetti.

Ziya Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Son yıllarda sağlık sektöründe yapılan altyapı yatırımları ve sağlık çalışanlarımızın kahramanca mücadelesi sayesinde, ülke olarak bu süreci en az hasarla atlatacağız. Sağlık sektörü ülkeler için en stratejik sektörlerin başında geliyor. Bugüne kadar yabancıya gerçekleştirdiğimiz konut satışlarında da bunun önemini gördük. İyi işleyen bir sağlık sisteminiz ya da teknolojik sağlık altyapınız yoksa özellikle gelişmiş ülkelerden ya da Uzakdoğu’dan yatırımcı çekmeniz imkânsız hale geliyor. Son yıllarda yabancıya yaptığımız satışlarda hep Türkiye’nin sağlık alanındaki gelişmişliğinin geri bildirimlerini almıştık. Şimdi koronavirüs salgınının ardından, bu etkinin çok daha hissedilir olmasını; sağlık alanında gösterdiğimiz başarının yabancı yatırım çekme noktasında doping etkisi yapmasını bekliyorum.”

YATIRIMLARIMIZI ARA VERMEDEN SÜRDÜRÜYORUZ

DAP Yapı olarak, bu zorlu süreçte yatırımlarını sürdürdüklerini, şirket bünyesinde de herhangi bir istihdam zararına izin vermediklerinden bahseden Ziya Yılmaz, “DAP Yapı olarak bugüne kadar ülkemizin en zorlu günlerinde bile yatırım yapmaktan, istihdam sağlamaktan geri durmadık. Bu süreçte, her şeyi devletimizden beklemek yerine, taşın altına elimizi koymayı seçtik. Bu salgından herkesten önce ve herkesten güçlü biçimde toparlanabilmemiz için hepimize düşen sorumluluklar var. Bu sorumluluğun bir gereği olarak da ekonomiye ve istihdama katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Yıl başında açıkladığımız projelere ara vermeden devam ediyoruz. Daha önce ifade ettiğimiz gibi, gelecek 4-5 yılda 13 milyar TL’lik yatırıma imza atacak; Türkiye’yi özgün projelerle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yabancılara konut satışları Mart ayında düştü!

Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı!

 

 


Geri Dön