27 / 04 / 2024

Başarır İnşaat rotasını kentsel dönüşüm projelerine çevirdi!

Başarır İnşaat rotasını kentsel dönüşüm projelerine çevirdi!

Bugüne kadar bir çok konut projesi inşa eden Başarır İnşaat rotasını kentsel dönüşüm projelerine çevirdi. Fikirtepe'de yeni bir proje yapmayı hedefleyen Başarır İnşaat imar planlarının onaylanmasını değerlendirdi...



Türkiye'de sadece gayrimenkul değil, enerji sektöründe de yatırımlarının devam ettiğini söyleyen Alptekin Başarır, bu alana toplam 50 milyon dolara yakın bir yatırım yaptıklarını kaydetti. Başarır, "İnegöl ve Osmaniye'de toplam 30 milyon dolarlık iki santralimiz sene sonunda faaliyete girecek. 


Önümüzdeki ay da 20 milyon doların üzerinde yatırım yaptığımız Erzurum'da bir santralimizin temelleri atılacak" dedi. 

Türk gayrimenkul sektöründe şimdiye kadar orta ve üst sınıfa hitap eden projeler geliştiren Başarır İnşaat, kentsel dönüşümle de yakından ilgileniyor. 


Başarır İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, "Kentsel dönüşümle birlikte ortaya arsa ve konut arzı çıktı. Bundan sonra İstanbul'un dışına doğru yapılan göç, içe doğru olabilecek" dedi. 

Kentsel dönüşüm kapsamında Yakacık ve Kartal'da birkaç araziyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü anlatan Başarır, "Buradaki arazilerle ilgili büyük bir aşama kaydettik. 

Gerekli hazırlıklar yapıldıktan soma, muhtemelen bu senenin sonu gibi başlayabiliriz. Bölgeye değer katan, birçok kesime hitap eden projeler geliştireceğiz" dedi. 


YÜZDE 50 KAZANDIRDI 


Fikirtepe'de hâlâ belirsizliğin sürdüğünü dile getiren Alptekin Başarır, "Bizim de bölgede görüştüğümüz arsa ve ev sahipleri var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planlarını onayladı. Bu aşamadan sonra çalışmalarımıza hız vereceğiz" diye konuştu. 

Satışı devam eden Helenium Wings'le ilgili bilgi veren Alptekin Başarır, "1 Haziran 2012'de lansmanını yaptığımız Helenium Wings, yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı. Daha somut bir örnek vermek gerekirse 200 bin TL'lik bir daire en az yüzde 50 prim yaparak, 300 bin TL seviyesine geldi. Helenium Wings, metrekaresi bin 800 TL'den satışa çıkmıştı. Şimdilerde ise metrekare fiyatları 2 bin 600 TL'yi gördü. Helenium Wings'in yüzde 80'inin satışını tamamladık. Yüzde 20'si için ise tüketicilere çok cazip ödeme koşulları sunuyoruz" dedi. 


Helenium Garden projesinde 80'in üzerinde daire satışı gerçekleştirdiklerini kaydeden Başarır, "Metrekaresi bin 800 ila bin 900 TL arasında iken Garden toplamda 280 daireden oluşuyor. 

Şimdiye kadar projenin yaklaşık yüzde 50'sinin satışını tamamladık" diye konuştu SUUDİLER ŞEHİR OTELİ YAPACAK Alptekin Başarır, Hellenium Garden projesine yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. 

Bu ilginin temel sebebinin Suudi Arabistan'a açtıkları satış ofisinin olduğunun altını çizen Başarır, şöyle konuştu: "Helenium VVings'in yüzde 8'ini Suudi Arabistanlılara sattık. Helenium Garden'm 1 bloğunun satışı ya da kiralanması ile ilgili Suudi yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Arap yatırımcılar bu bloğa şehir oteli yapmak istiyorlar. Böylece, yurtdışından ülkemize hastalarının yanında refakatçi ya da uzun süreli ticaret ziyareti yapan turistler tarafından ilgi göreceğini düşünüyoruz." 


Sabah


Geri Dön