23 / 04 / 2024

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bütün kentleri topyekün olarak kalkındıracağız!

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bütün kentleri topyekün olarak kalkındıracağız!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrası ekonomik yönetimi ve hedeflerine ilişkin ipuçlarını vermeye başladı. Başbakan, Küresel ekonomide ilk 10 ülkeden biri olmanın yolunun sloganlardan geçmediğini belirtti.



Küresel ekonomide ilk 10 ülkeden biri olmanın yolunun sloganlardan geçmediğini belirten Başbakan, "Onun altyapısını kuracak şekilde her bir şehrimizin dönüşümünü sağlamak durumundayız" dedi.




Topyekün kalkınma Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin bundan sonraki büyüme stratejisinin bütün kentleri topyekün olarak kalkındırmak olduğunu kaydetti. 



Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrası ekonomik yönetimi ve hedeflerine ilişkin ipuçlarını vermeye başladı. "Eğer biz, 'Türkiye ilk 10 büyük küresel ekonomi arasına girecek' diyorsak, bunu söylem, bunu bir şiar, bunu slogan gibi söylemek değil, onun altyapısını kuracak şekilde her bir şehrimizin dönüşümünü sağlamak durumundayız" diyen Başbakan, topyekün kalkınma için yerelin önemine dikkat çekti. 



İSTİKRARIN ESASI VİZYON 

TOBB Sanayi Şurası'nda konuşan Davutoğlu, "Bugün, dünyada birçok ülke ekonomik krizler üzerinden siyasi kriz yaşarken, Türkiye bir ateş çemberinin ortasında parçalanmış, ülkelerin arasında bir istikrar adasıysa, bunda ekonomimizin sağladığı geniş imkanlar ve bu imkanları en iyi şekilde kullanan, en iyi şekilde değerlendiren siyasi vizyon vardır. 2001 yılında yazar kasaların Başbakanlık önünde fırlatıldığı, esnafların dükkanlarını kapattığı bir Türkiye, ki o zaman dünyada bir ekonomik kriz yoktu, Türkiye'de bir ekonomik kriz vardı, o tablolar siyasi istikrarsızlıklara yol açtı. 

Siyasi istikrarın esası siyasi vizyondur, siyasi vizyonun hayata geçirilmesinin esası da TOBB gibi iş dünyasını bünyesinde barındıran kurumlarımızla hükümetimiz arasındaki yakın ilişkidir" diye konuştu. 





12 YILLIK BİR BASARI ÖYKÜMÜZ VAR 

Siyasetin, ekonomiden bağımsız, soyut ve izole edilmiş bir alan olmadığını ifade eden Davutoğlu, siyasetin esasının, halkın mutluluğu ve refahını temin etmek olduğuna vurgu yaptı.TOBB'da yapılan şuralarla ilgili kayıtların, Türkiye ekonomisinin geldiği noktanın anlaşılması açısından önemli olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Son 12 yıl bir başarı öyküsüdür. Kim ne derse desin, hangi gerekçelerle hangi siyasi mülahazaları yaparsa yapsın, 12 yıl gerçek bir başarı öyküsüdür" dedi. 



Sanayiciye 2 yıllık OSB müjdesi O Başbakan Davutoğlu, "Bugünden (dünden) itibaren, bu toplantıyla birlikte Organize Sanayi Bölgesi Kanunu'nun geçici 9. maddesi, yani bedelsiz parsel tahsisinin 12 Nisan 2015'ten itibaren 2 yıl daha uzatılması talebi kararı alınmıştır" dedi. Başbakan Davutoğlu: "Turizm bölgelerinde sigorta prim oranlarının farklılaştırılması talebi vardı. Hani sezon döneminde, yaz, kış. Bu talep karşılanacak. Gün veya oran olarak çalışma takvimine göre ayarlanmış bir teşvik, mutlaka bu anlamda turizm sektörüne yansıtılacak."



Yeni Şafak


Geri Dön