25 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu: Ergene Havzası için 3 milyar 200 milyon liralık bir kaynak aktarıldı!

Ahmet Davutoğlu: Ergene Havzası için 3 milyar 200 milyon liralık bir kaynak aktarıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çevre Bakanlığı'nın açılış töreninde konuştu. Davutoğlu Ergene Havzası için 3 milyar 200 milyon liralık bir kaynak aktarıldığını söyledi. İşte o konuşmadan satır başları...



Şehrin estetiğini korumak muhafaza etmekle mümkündür. İstanbul neden bu şekilde sanıyorsunuz. Madem ki burada oturuyorsunuz ve burada oturma şerefiyle yaşıyorsunuz o zaman  bu yeri de korumak zorundasınız. Partimiz için Adalet ve Kalkınma derken kalkınma olarak bizim hedefimizi ülkeyi kalkındırarak insani şartlarda yaşayabilecek bir ortam oluşturmaktır.



Kalkınma eğer insanı boyuttaki saygında ayrıştırılmışsa mekanik kalkınma olur. Organik kalkınma insanla bütünleşen bir kalkınma olur. 



Bizim hedefimiz olan kalkınma doğayla bütünleşen, daha temiz bir yaşam alanı oluşturacak bir şehir oluşturmak. 23 sene önceki gerçeklikten bahsediyoruz. Şehrin hemen yakınlarında çöp depoları vardı. Bu dönemlerden 1994'te başlayan Ak Parti Belediyeciliği ile çıktık.



Vahşi depolama yöntemiyle doğaya çevreye zarar verirsek gözbebeğimiz gibi baktığımız torunlarımızın mirasından çalmış oluyoruz. O çocuklara nasıl muhabbetle bakıyorsak onlara çevreye de doğaya da öyle bakmamız gerekiyor. Önemli olan şimdi onlara muhabbetle bakmak değil ileriye doğru onların çocuklarına yaşanabilir bir çevre şehir sunmak.



Biz gelmeden Nüfusumuzun yüzde 20'si artık düzenli atık depolama sistemine dahilken biz bunu yüzde 70'e çıkardık. Bunu en kısa zamanda yüzde 100'e kadar çıkartacağız. Ergene Havzası'nın korunması için 3 milyar 200 milyon liralık bir kaynak aktarıldı. İnşallah bunlar en iyi şekilde korunacak ve gelecek nesillere emanet edilecek.


HaberTürk


Geri Dön