28 / 03 / 2024

Emekliler'in TOKİ cevabı Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan gelecek!

Emekliler'in TOKİ cevabı Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan gelecek!

TOKİ basına yansıyan kiracı emeklilere yönelik ev sahibi yapma projesi, vatandaşı heyecanlandırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan emeklinin konut talebine karşı ne şekilde müjde vereceği merak ediliyor.



TOKİ'nin Başbakan Davutoğlu'na ilettiği talebe göre, konut projesinin hayata geçmesiyle emekliler, uygun fiyat ve düşük tutarlarda taksitler ödeyerek konut sahibi olabilecek. Emekliler için yapılacak konutların peşinatı da düşük olacak. Taksit ödemeleri, eve taşınıldıktan sonra başlayacak. Böylece emekli, aynı anda hem kira hem de konut taksiti ödemeyecek. Emekli, taşındıktan sonra kira yerine kendi evinin taksitlerini yatıracak.


 

ARTIK EVİMİZ OLACAK 

TOKİ Başkanı Ergün Turanın emeklilere konut yapımına olumlu baktıklarını açıklamasının ardından, taleplerin Başbakan Davutoğlu'nun masasına gelmesi, emeklileri sevindirdi. Emekliler, "Bu iş olursa kira yerine evimizin taksitini ödeyeceğiz. Bizim de başımızı sokacak bir evimiz olacak. Kendimizi güvende hissedeceğiz. Başbakan bu karan verirse büyük sevaba girecek" dediler. 




BAŞBAKAN BİZİ SEVİNDİRSİN 

Aldıkları maaşın büyük bölümünün kiraya gittiğini belirten emekliler, "Yıllarca çalıştık ama bir türlü ev sahibi olamadık. Emekli maaşıyla kirada yaşamak çok zor. Artık maaşımızla kendi evimizin sahibi olacağız. Evin taksitleri bittiğinde de maaşımız cebimizde kalacak" diyerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu konuda kısa zamanda adım atacağına ve binlerce kiracı emekliyi sevindireceğine inandıklarını kaydetti.





Yeni Akit


Geri Dön