25 / 04 / 2024

Başbakan Davutoğlu turizme yakıt desteği müjdesi verdi!

Başbakan Davutoğlu turizme yakıt desteği müjdesi verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, turist taşıyan yolcu uçaklarına 6 bin dolar yakıt desteği verileceğini açıkladı. TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Bu kararda rolümüz büyük” dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında turizmcilere yönelik müjdeli haberler verdi. Davutoğlu, turizmi canlandırmak için ekonomik sıkıntıda olan ülkelerden gelen havayollarına destek verileceğini açıkladı. Açıklama şöyle: "Bugün bir sektörümüzle ilgili iki önemli müjdemizi paylaşmak istiyorum. Türkiye’nin en önemli sektörlerinden birisi turizm sektörüdür. Bacasız fabrika olarak bilinir. Fakat bu sene turizmde ciddi sıkıntıların olabileceği konuşuluyor. Rusya başta olmak üzere ekonomik sıkıntıdan kaynaklanan sorunlar var. İran’da da olabileceğini ön gördük. Erken rezervasyonlarda bir düşüş, iptal haberleriyle ilgili de gelişmeler olduğu haberini alınca geçtiğimiz hafta içinde ilgili bakanlıklarımızla toplantı yaptık.



“6 BİN DOLAR YAKIT DESTEĞİ OLACAK”



Önümüzdeki iki ay içinde seyahat acentalarının organizasyonlarıyla, bu ülkelerden gelen yolu uçaklarına 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz. Dolayısıyla şimdiden uçuş iptallerinin önüne geçeceğiz. Tur acentalarının yükünü hafifletmiş olacağız ve iptali de engellemeye çalışacağız. İkincisi tur operatörlerine hazine destekli kredi kefaleti sağlayacağız. Tur operatörlerine dönük olarak da ciddi kredi imkanı sağlayacağız."



“BAKANLIK İLE AHENK İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”



Yapılan açıklamanın turizm sektörü kanadında sevinçle karşılandığını söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, TÜROFED nezdinde Bakanlık ile yapılan görüşmelerde ve her istişarede bu konuyu vurgulamıştık, raporlamıştık. Bu sonuç turizmcilerle Bakanlığımızın ahenk içerisinde çalışmasının ürünüdür ve önemli bir başarıdır. Bu kararda biz turizmcilerin rolü büyük. Turizmin bir devlet politikası olması gerekliliği her dönemde daha da zora giren sektörün geleceğini yakından ilgilendirmektedir” dedi. Sili, bu önemli gelişmeden dolayı başta Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.



Geri Dön