16 / 04 / 2024

Başbakan Davutoğlu: Yıkmak isteyenlere inat gündemimiz imar!

Başbakan Davutoğlu: Yıkmak isteyenlere inat gündemimiz imar!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gündemi öldürme, yok etme, yıkma olanlara inat bizim gündemimiz yaşatmadır, imardır, inşadır, kalkınmadır, birliktir, beraberliktir, dirliktir, ebediyete kadar kardeşliktir" dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu hain alçaklar, ülkemizi, terör belasına musallat etmesi karşısında en dik duran illerimizden biri Bingöl oldu. Onlar halkın kendilerine destek vereceğini zannettiler ama Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerim, özellikle de Bingöllü kardeşlerim, 'Bu vatan bölünmez' diye haykırdı. 'Kardeşliğimiz ebedi' diye haykırdı. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.


Davutoğlu, Yeni Spor Salonu'nda düzenlenen 18 tesisin toplu açılış törenin yaptığı konuşmaya, Zazaca selamlayarak başladı. Vatandaşların doğum gününü kutlaması üzerine, "Hoş bulduk, Bingöl benim ikinci evim" diyen Davutoğlu, kente Başbakan olarak ikinci kez geldiğini, Dışişleri Bakanı olarak da daha önce sık sık ziyaret ettiğini söyledi. 


Bingöl'ün ilçelerini selamlayan Davutoğlu, "Düğünlerde sizlerin söylediği ne güzel bir türkü var, 'Bingöl, 4 dağ içinde, yanarım yağ içinde, kim Bingöl'ü sorarsa, bir yarim var içinde.' Bu türküyü yazanın Bingöl'de bir yari varmış, benim ise Bingöl'de 270 bin yarenim var, dostum var, Zaza bacılarım var, Zaza yiğitlerim, Kürt yiğit kardeşlerim var" diye konuştu. 


"Zazalar seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine Davutoğlu, kendisinin de Zazalarla gurur duyduğunu kaydetti. 


Bingöl halkının 1 Kasım seçimlerinde verdiği destekten ötürü, kendisinin tekrar Başbakan olarak Bingöl'e geldiğini söyleyen Davutoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da erdemiyle, birikimiyle memleketi Bingöl'ü en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti.


- "82 milyon 920 bin 503 liralık yatırım"


Bingöl'e gelişinin üç sebebi bulunduğunu aktaran Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ziyaretimin birinci sebebi, teşekkür etmek. Bingöl, her zaman bizim yanımızda oldu. 1 Kasım'da yüzde 66 oyla Bingöl, 'Yanındayız' diye haykırdı. Oylarımızı en fazla artırdığımız üçüncü il oldunuz. Bingöl, size binlerce teşekkür ediyoruz. Ziyaretimin ikinci sebebi, yine bir teşekkür için. Bu hain alçaklar, ülkemizi, terör belasına musallat etmesi karşısında en dik duran illerimizden biri Bingöl oldu. Onlar halkın kendilerine destek vereceğini zannettiler ama Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerim, özellikle de Bingöllü kardeşlerim, 'Bu vatan bölünmez' diye haykırdı. 'Kardeşliğimiz ebedi' diye haykırdı. Hepinize teşekkür ediyorum. Şehitler ölmez, vatan bölünmez."


Davutoğlu, Bingöl'e gelme sebeplerinden birinin de kente kazandırdıkları bazı eserlerin açılışını yapmak olduğunu vurguladı.


Bingöllüleri yürekten sevdiğini dile getiren Davutoğlu, kente eli boş gelmediklerini, seçimlerden önce verdikleri her sözü yerine getirmenin gururunu yaşadığının altını çizdi.


Sevgilerini ve aşklarını gösteren bir hizmet paketiyle Bingöllülerin karşısında bulunduğunu söyleyen Davutoğlu, bugün açılışını yapacakları hizmet arasında kayak tesisi, terminal binası, göletler, okul, pansiyon ve lojmanın olduğunu ifade etti.


Davutoğlu, 82 milyon 920 bin 503 liralık yatırımın bugün hizmete gireceğini bildirdi.


- "Türkiye'nin yükselişi engellenemeyecek"


Birilerinin yıkmak, kendilerinin ise imar etmek için yola çıktığına işaret eden Davutoğlu, "Bingöl'ün daha güzel, Bingöllü kardeşlerimin daha huzurlu, güvenli ve refah içerisinde olmasıdır, bizim meselemiz. Türkiye'nin daha istikrarlı, daha güçlü, milletimizin daha huzurlu, güvenli ve refah içerisinde olmasıdır, bizim meselemiz" dedi.


Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu bölgelerine ve Türkiye'ye kazandırdıkları eserlerle gurur duyduklarını vurgulayan Davutoğlu, "Ayrısız, gayrısız, bu güzel ülkenin her köşesinde aynı heyecanla hizmet için koşturuyoruz. Bingöl parlayacak, yükselen bir güç olacak, Türkiye parlayacak dünyanın yükselen gücü olmaya devam edecek. Ne Türkiye'nin yürüyüşünü durdurabilirler ne Bingölümüz'ün kalkınmasını durdurabilirler. Çevremizde ne tuzaklar kurulursa kurulsun Türkiye'nin yükselişi, Bingöl'ün kalkınması engellenemeyecek" diye konuştu.


Bingöllülerin daha güzel hizmetlere layık olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Türkiye'yi baştan başa imar ve inşa faaliyeti AK Parti ile başladı. Eskiden hayali bile kurulamayan dev projeler bizimle birlikte hayata geçti" ifadesini kullandı.


Bingöllülerin doğum gününü kutladığını belirten Davutoğlu, "Ben de buradan sizlerle birlikte tüm bu hizmetlere öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutluyorum" dedi.


Davutoğlu, bugün ayrıca rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da vefat günü olduğunu hatırlatarak, Erbakan'ı rahmetle, Türkiye'ye yaptığı hizmetler dolayısıyla andıklarını belirtti.


- "78 milyonun kalbinde, yüreğinde ve zihninde varız"


Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının kendi dönemlerinde en aza indiğinin altını çizen Davutoğlu, "Adalet,  sadece kanunun, hukukun, adliyelerin konusu değildir. Adalet, her konuda ve alanda o ulvi duyguyu kaybetmemektir. Biz kalkınma hamlesinde de adaletli olduk. Başarımızın sırrı, Bingöllülerin bize yüzde 66 oranında oy vermesinin sırrı da buradadır. Bizim adalet ve kalkınma anlayışımız birbirini tamamlayan bir siyasetle mümkün oluyor. Kalkınma ve adaleti eş zamanlı olarak gerçekleştiriyoruz. Samsun kalkınırken Van'ı, Antalya kalkınırken Erzurum'u, Edirne kalkınırken Bingöl'ü asla ihmal etmiyoruz. Bir elimiz Karadeniz sahil yolunda, bir elimiz Akdeniz sahil yolunda. Bir elimiz Afyon'da, bir elimiz Bingöl'de. Bingöl yolların birleştiği şehir, Bingöl kalplerin birleştiği şehir" değerlendirmesinde bulundu.


Hiç bir meselenin çözümünü ertelemediklerini kaydeden Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:


"Yaşı uygun olan vatandaşlarımız hatırlarlar. Eski Türkiye'de bir kamu inşaatı görürdünüz, hurdalık gibi bir inşaat sahası, bölük pörçük bir iki beton kalıp. Gelirken kadın doğum hastanesini gördüğümüzde, Kalkınma Bakanı, 'Bu, 1990'larda başlamış ama yarım bırakılmış bir inşattı. Biz tamamladık' dedi. Doğru. AK Parti, yarım bırakılan işleri tamamlayan partidir. AK Parti, yarım kalan gönülleri birleştiren partidir. Doğu'da da böyle, Batı'da da böyle. Bolu Dağı Tüneli ihalesi 1990'da yapılmıştı, ilk kazı işlemi 1993'de başlayabildi. O proje yıllarca ilerleyemedi. Ne zaman ki biz iktidara geldik Bolu Tüneli'nde ışık göründü. 2003 başından itibaren tüm gecikmeleri telafi ettik ve 2007 başında da tüneli hizmete açtık."


Davutoğlu, AK Parti hükümetlerinin hizmet ve eser verme anlayışını terk etmediği için Türkiye'nin bugün parlayan bir yıldızı olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin her köşesi ve kentinin aynı anda geliştiğini anlattı.


Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:


"Önce dış politika, sonra iç politika, demiyoruz. 'Önce ekonomi, sonra şehircilik' demiyoruz. 'Önce demokrasi, sonra kalkınma, refah' demiyoruz. Bütüncül bir siyaset izliyoruz ve insanımızın mutluluğu için gerekli tüm adımları aynı zamanda atıyoruz. Biz bu yüksek yüce hedeflerin peşindeyken, şu muhalefetin, kimi çevrelerin haline bir bakın Allah aşkına. Türkiye'nin arkaik dönemlerinin diskurlarıyla bugünün Türkiye'sine seslenmeye çalışıyorlar. Dün, Mecliste gördünüz. Karşımızda ne hale düştüklerini gördünüz. Hepsine Türkiye'nin her yerinden meydan okuyoruz. İşte biz bugün Bingöl'deyiz, dün Ankara'daydık, gelecek hafta Ağrı'da, ertesi hafta İzmir'de, Edirne'de, Van'da, Şanlıurfa'da olacağız. Ülkemizin her yerine gideceğiz. Ama diğer partiler Türkiye'nin bir bölgesinde varlar, diğer bölgesinde yoklar. Bir şehrinde varlar, diğer şehrinde yoklar. Biz ise ülkemizin her yerinde varız, çünkü biz her şeyden önce 78 milyonun kalbinde, yüreğinde ve zihninde varız."


AA


Geri Dön