16 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan İzmir Konak tünellerinin inşaatını gezdi!

Başbakan Erdoğan İzmir Konak tünellerinin inşaatını gezdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İzmir'e yaptığı gezi sırasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile yapımı Bakanlık tarafından gerçekleştirilen İzmir Konak tünelleri inşaat sahasında incelemelerde bulundu....




Başbakan Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile yapımı Bakanlık tarafından gerçekleştirilen  İzmir  Konak tünelleri inşaat sahasında incelemelerde bulundu. 


Binali Yıldırım ve Karayolları Genel Müdürlüğü Bölge yetkililerinden çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Erdoğan, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına Yıldırım'ın adaylığının açıklandığı, CHP'den de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yeniden aday gösterildiği anımsatılarak, iki güçlü ismin İzmir'de yarışacağını ve bunu nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, "Benim için benim adayım önemli. Benim adayımdan daha güçlüsünü görmüyorum" dedi.


Konusuna hakimliği, bilgisi, uluslararası alanda deneyimi ve tecrübesi dikkate alındığında Binali Yıldırım'ın en ideal aday olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu iş bizim işimiz. Meslek olarak bizim işimiz. Bakanımız zaten alt yapı, üst yapı konularında çok çok uzman bir arkadaşımız. 3 dönem ulusal bazda Türkiye'ye hizmet verdi. İnanıyoruz ki bundan sonra da İzmir'e böyle bir hizmeti inşallah İzmir halkı, İzmirli kardeşlerim böyle bir tercih ortaya koyarlarsa ve İzmir halkıyla Binali Yıldırım kardeşimiz bütünleşmek suretiyle İzmir bugüne kadar görmediği bir hizmeti görecektir" değerlendirmesinde bulundu.


İzmir'in gerçek manada şehirciliği AK Parti ile göreceğine inandığını vurgulayan Erdoğan, İzmir'in ciddi bir değişim, dönüşümü, modern şehirciliği partisiyle yaşayacağını, Binali Yıldırım ile yaşayacağını söyledi.


Erdoğan, belediyeciliğin ilgi, uluslararası anlamda birikim gerektirdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:


"İzmir'in bugüne kadar muhtaç olduğu... Ben şu anda görüyorum. Bu gezdiğimiz bütün yollar. Hepsi merkezi yönetimin yollarıdır. Burada yerel yönetimle bunların yapılması, şurada yerel yönetimin 'dal-çık'larına baktığınızda 5-6 tane 'dal-çık' görürsünüz. Bir su sorununu çözememiş büyükşehir görürsünüz, su sorununu Devlet Su İşleri çözdü ve hala devam ediyor. Aynı şekilde raylı sistemlerde yine bizlerin verdiği destekle bunlar çözüldü. Bütün gayret uluslararası, üniversiteler arası olimpiyat düzenlendi... Bizim Üniversiade'a verdiğimiz destekle bu çözülmüştür. İzmir'i istiyoruz ki bütün kongre merkezleriyle uluslararası bir şehir olarak çok daha farklı bir konuma taşıyalım. Bunun için Binali Bey bütün projelerini her şeyiyle ortaya koymak suretiyle... Biz laf üretmekten çok nasıl bir projeci, aynı zamanda uygulamacı olduğumuzu göstereceğiz. Çünkü artık mülki sınırlarıyla bir büyükşehir belediyesi." 


Başbakan Erdoğan, CHP'nin Büyükşehir Belediyesi yasasına itiraz ederek, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü, Anayasa Mahkemesi'nin de bu davayı reddettiğini anımsatarak, "Bunlar şimdi hangi yüzle halkın karşısına çıkarak 'biz büyükşehir belediyesini yöneteceğiz' diyecek. Bunların Büyükşehiri yönetme noktasında öyle bir idealleri yok. Şu anda İzmir kısmi bir büyükşehirdir ama 30 Marttan sonra mülki sınırıyla tam bir büyükşehir olacak" diye konuştu.


Sözünü ettiği yasayı kendilerinin hazırladığını, arzularının da İzmir'in en ücra köşesinde, köylerine varıncaya kadar modern şehirciliği insana tattırmak olduğunu ifade eden Erdoğan, "İzmir köy olarak kalmasın, şehir nedir, şehircilik nedir bunu görsünler" diyerek, Konak tünellerini gösterdi ve bu tünellerle Konak'ı Yeşildere Caddesi'ne bağladıklarını, ulaşımı rahatlatmak anlamında adımlar attıklarını söyledi.


Erdoğan, yarın da İzmir Büyükşehir Belediyesinin 1,5 kilometrelik bir yolu açacağını anımsatarak, "Natamam bir hizmet. Çünkü devamı var. 1,5 kilometre bitmiş bir şey değil. Temenni ederiz ki belediye seçimlerine kadar kalan 6 kilometrelik kısmı nasıl bitireceklerse bitirirler. İzmir'e selamlar, sevgiler" ifadelerini kullandı.


Bir gazetecinin, "Binali Yıldırım'ın adaylık konusunda gönülsüz olduğu söyleniyor" sözleri üzerine, Binali Yıldırım, güldü. Başbakan Erdoğan da "Gülüşünden ne kadar gönüllü olduğunu anladınız" dedi.


Erdoğan ve Yıldırım daha sonra şantiyedeki işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


AA


Geri Dön