29 / 03 / 2024

Başıbüyüklü önce tapu istiyor!

Başıbüyüklü önce tapu istiyor!

Maltepe Belediyesi İmardan sorumlu başkan yardımcısı Sinan Çetiz beraberinde birim müdürleri ile Başıbüyük mahallesi muhtarı Ayhan Karpuz, demek yöneticileri ve STK'larla bir araya geldi. Başıbüyüklü önce tapu istiyor!



Maltepe Belediyesi İmardan sorumlu başkan yardımcısı Sinan Çetiz beraberinde birim müdürleri ile Başıbüyük mahallesi muhtarı Ayhan Karpuz, demek yöneticileri ve STK'larla bir araya geldi. Başıbüyük Mahallesinin kentsel dönüşümü ile ilgili gerçekleşen toplantı Maltepe Belediyesi Meclisi salonun da gerçekleştirdi. 

Maltepe Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen görüşmeye il ve köy demeklerinin yöneticilerinin yanı sıra siyasi partilerden CHP ve Saadet Partisi temsilcileri katıldı. 

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Maltepe Belediye başkan yardımcısı Sinan Çetiz Maltepe Belediyesi'nin Kentsel dönüşüm için çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü ifade etti. 

Çetiz, belediye başkanı Ali Kılıç'ın her platformda kentsel dönüşümün olacağını ancak bunun halka rağmen değil halkla birlikte hayat bulacağını ifade ettiğini söyledi.Toplantı, bugüne kadar yapılan çalışmaların ve Başıbüyük Mahallesinin analizinin yer aldığı bir sinevizyon sunumu ile başladı. 

Katılımcılar ile belirlenen maddeler üzerine görüşme gerçekleşeceğini belirten başkan yardımcısı Sinan Çetiz," Bu konuda Başıbüyük Mahallesi halkı ne diyorsa şartlar uygun hale getirilerek o yapılacak. Bu mahallede ki dönüşüm için  TOKİ  ile yapılmış bir protokol var. Bu mahallenin yüzde 40'lık bir bölümü belediyeye ait. Biz belediye olarak diyoruz ki; Başıbüyük Mahallesi halkı ne istiyor. Şu maddeler ile görüşme yapalım. Talepler ; Tapuyu verin imara açın. Herkes birebir ve borçsuz olarak daire alsın: Ticari alanda faaliyet gösteren aynı şekilde hak sahibi olsun. Hak sahipleriyle görüşülüp şartlar belirlensin" dedi. 

Toplantıda söz alan Başıbüyük mahallesi muhtarı Ayhan Karpuz yapılan sunumla ilgili eleştiride bulunarak," Elbise dikilirken kişiye göre dikilir. Ben bunu diktim gel giy denmez. 

Ancak gidişata baktığımızda elbise dikilmiş bize de gelin giyin deniliyor" dedi. 

Mahalle sakinlerinden bir bölümü yapılacak olan projelerde bilgi sahibi olmak için bu işin mutfağında olmak istediklerini ifade ederek, " Ne olup bittiğini ne yapıldığını bilmek ve projeye yapımına dahil olmak istiyoruz. 

Ancak biz evlerimizde işgalci durumundayız. 

Önce bize tapularımız verilsin" dediler. 


Tünaydın


Geri Dön