25 / 04 / 2024

Basın Ekspres Yolu, gayrimenkul yatırımcısına kazandırıyor!

 Basın Ekspres Yolu, gayrimenkul yatırımcısına kazandırıyor!

Bir dönem fabrika ve atölyelere ev sahipliği yapan Basın Ekspres Yolu, artık İstanbul’daki en önemli yatırım alanlarından bir tanesi. 8 kilometrelik güzergahta 40’ın üzerinde inşaat firmasının 50’ye yakın dev projesi bulunuyor.




Bir dönem fabrika ve atölyelere ev sahipliği yapan Basın Ekspres Yolu, artık İstanbul’daki en önemli yatırım alanlarından bir tanesi. 8 kilometrelik güzergahta 40’ın üzerinde inşaat firmasının 50’ye yakın dev projesi bulunuyor. 


‘İstanbul’da yatırım’ deyince ilk akla gelen 5 lokasyon arasında yer Basın Ekspres Yolu, hem inşaat firmalarına hem de gayrimenkul yatırımcılarına gelecek vaat ediyor. Bir dönem fabrika ve atölyelere ev sahipliği yapan 8 kilometrelik güzergâh üzerinde şimdi 40’ın üzerinde inşaat firması 50’ye yakın proje ile dev bir dönüşüme imza atıyor. İnşaatlarla birlikte 10’un üzerindeki otel de hareketliliğin bir başka dinamiği.


REZİDANS DA VAR OFİS DE   

Markalı konut üreticilerinin kentsel dönüşüm yasasından yararlanarak geliştirdiği projelerde, yatırımcılara konut, rezidans ve ofis kurgularının yer aldığı seçenekler sunuluyor. Bölgeyi cezbedici hale getiren faktörlerin başında ise şehrin iki ana ulaşım aksının tam ortasında yer alması, iki havaalanına olan yakınlığı, projelerin metro istasyonlarına paralel geliştirilmesi, rekabet yarışının getirdiği avantajlar ve yeni nesil üretim tekniklerinin kullanılması geliyor. 3 yıl önce metrekaresi 2 bin 700 lira olan rezidanslar son projelerle birlikte minimum 5 bin lira sınırına dayanırken, maksimum 8 bin liralar konuşulmaya başlandı.


TÜM YOLLAR EKSPRES’E ÇIKIYOR 

İstanbul’un farklı lokasyonlarında konut ve ofis projeleri inşa eden Gül Proje’nin son adresi Basın Ekspres oldu. Eylül ayında Ekspres projesini satışa sunan şirketin, Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, fiyat dengesi konum ve proje üçlü saç ayağına dikkat ederek ideal kurguyu yakalamaya çalıştıklarını, müşterilerine sürekli kazandırdıklarını söyledi. 15 Temmuz sonrası yatırım kararlarını gözden geçirdiklerini anlatan Sönmez, ‘’Türkiye’nin geçmiş yıllara göre daha istikrarlı ve dinamikleri oturmuş bir şekilde yoluna devam edeceği inancıyla toplamda 3,5 milyar liralık yatırım planımızı devreye soktuk. Bunun önemli bir ayağı olan Basın Ekspres yolu üzerindeki arsamızda iki bloktan oluşan lüks bir konut projesini satışa sunduk. Her zaman doğru lokasyonları tercih edenler kazanıyor. Biz de müşterilerimize hem fiyatta hem de inşaat anlayışında ezberi bozarak yeni bir imkân sunduk. Lokasyon değerine göre lansman döneminde düşük fiyat, farklı satış seçeneklerimizle müşterilerimizi faizsiz taksitlerle ev sahibi yapıyoruz’’ diye konuştu. 


YÜZDE 100 KAZANÇ  

Prim yönüyle bütün projelerinde tahminlerinde temkinli olduklarını söyleyen Aydın,’’ Yüzde 40- 50 oranını telaffuz ediyoruz. Ancak bazı projeler var ki, inanırsınız. Ekspres de bunlardan birisi.  Bu projede primin tahminlerin çok üzerinde olacağını düşünüyorum. Şirketimizin ürettiği tüm projelerin anahtar tesliminde ortalama primlenme oranı yüzde 95’tir’’ dedi.


‘KÖŞE BAŞLARI ÇOK KAZANDIRIR’ 

Sönmez Aydın, ‘’Eğer projeniz köşe noktadaysa, cadde üzerindeyse ve buna firmanın marka yönü de dahil edilirse tabi ki lokasyona değer katıcı bir yönü olacaktır. Ekspres de bulunduğu lokasyonun köşe başında olup yatırımcılarına fırsat  sunuyor.  1+1 ve 2+1 daire seçeneklerinin yanı sıra, talebe göre şekillendirilebilen daire alternatifleri de sunan 19 ve 29 katlı iki bloklu Gül Proje Express’teki dairelerin metrekare fiyatı ise minimum 4 bin 500 lira 1+1 daire fiyatları ise peşin 244 bin TL ile 308 bin 500 TL arasında değişiyor. İki aydan dairelerin yüzde 24’ü sahiplerini buldu’’ dedi. 


MODA’SI TUTTU ŞİMDİ DE NEXT DEDİ 

İmza attığı her projede yatırımcısına sunduğu imkânlarla ayrı bir deneyim  kazanan TOYA’nın Toya Moda’dan sonra Basın Ekspres’teki ikinci adresi TOYA NEXT oldu. Projenin akıllı teknolojilerin bir yansıması olacağını vurgulayan Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Selman Yurdakul, ‘’Teslim ettiğimiz her yapıda, her detayın özenle düşünüldüğü tüm planlarımızda tek bir amacımız var, daha iyi bir yaşam. Ve şimdi daha iyi bir yaşam için sunduğumuz tüm ayrıcalıkları ‘Toya Next’ konsepti altında bir araya getiriyor ve yaşam alanlarında ‘aklı’ daha önce hiç olmadığı gibi kullanıyoruz’’ dedi.


PEŞİNAT 30 AY SONRA 

Basın Ekspres Yolu üzerinde akıllı yaşam çözümleri ile teknoloji ve konforu, form ve fonksiyonu birleştiren Toya Next’i, efsanevi Kara Şimşek dizisinin kahramanı geleceğin, teknolojinin ve aklın simgesi olan KITT ile birlikte tanıttıklarını söyleyen Yurdakul, ‘’ Yaşamdan daha fazlasını alma sanatını, akıllıca tasarım ve ileri teknoloji ile birleştiren Toya Next akıllı konut kavramını Art & Smart iddiasıyla değiştiriyor. Yatırımcılarına her zaman kazandıran TOYA, bu projesinde 120 ay 0,70 ve 60 ayda 0,42 vade farkının yanı sıra peşinatı 30 ay sonraya erteleyen bir seçenek geliştirdi, müşterimiz sadece taksitini ödeyerek başlıyor, ona zaman tanımış oluyoruz, taksitlerin artış seçeneği de mevcut. 39 metrekarelik bir dairenin bedeli 300 bin lira ise bunun yüzde 75’i banka kredisi ile 120 ayda 1960 liradan başlayan taksitlerle ödenebiliyor, yüzde25’lik peşinat bedelini ise 30 ay sonra alıyoruz’’ dedi. 


Basın Ekspres’in Tem ile E-5 arasında önemli bir bağlantı noktası olması erişilebilirliği artırıyor. Burada havayolu taşımacılığının yanı sıra, raylı sistem yatırımları da büyük rol oynuyor. Arsaların büyük bir kısmının dönüşüme müsait olması hem müteahhitler hem de yatırımcılar için büyük bir avantaj. Bölgede karma kullanım projeleri, nitelikli konut projeleri, AVM’ler ve konaklama projelerinin de içinde bulunduğu farklı kullanımlar bir arada bulunmakla birlikte ağırlık konut projelerindedir. Bölgedeki ofis stoku, yeni geliştirilen projeler ve ulaşım altyapısı dikkate alındığında Basın Ekspres aksının önemli bir merkez olma potansiyeli yüksektir. Bu potansiyel fiyatlara da yansıyor. Bölgenin en avantajlı yatırım projeleri arasında Gül Proje’nin Ekspres’i ile anahtar teslim yönlü Nurol Park olduğunu söyleyebiliriz. 


HEM KONFOR HEM PRİM VAAT EDİYOR 

Kentsel  dönüşümün merkezi haline gelen Basın Ekspres’te her metrekarenin değeri her geçen gün artarken, 25 yıllık tecrübesini Basın Ekspres’e taşıyan Cathay Group, proje ortağı Neba A.Ş. ile bölgede daha önce iki fabrikanın yer aldığı 42 bin metrekarelik alanda Nivo İstanbul projesine imza atacak. Toplam yatırım bütçesi 200 milyon dolar olarak açıklanan projenin karma konseptli olduğunu söyleyen Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, “Özellikle son dönemde hükümetimiz tarafından sektörümüzü daha da canlandırmaya yönelik önemli adımlar atıldı. Cathay Group olarak sektörümüzü canlandırmaya yönelik bu tür teşviklerin 

devam edeceğini ümit ediyoruz. Ve alınan bu kararlar sayesinde gayrimenkul sektöründe son çeyrekte yeni bir ivme yakalanacağına inanıyoruz” dedi. 

 

YÜZDE 40 PRİM 

Kısa sürede 300 ünitenin satışını gerçekleştiren şirket, yatırımcılarına 20 ayda yüzde 40 civarında primlenme vaadinde bulunurken, projenin inşaatı da hızla devam ediyor.   Nivo İstanbul’da 1+1’ler  392 bin lira, 2+1’ler  577 bin lira ve  3+1’ler 865 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. 


Yatırımcıya yön veren rapor

TSKB Gayrimenkul'ün raporuna göre, İstanbul'da son bir yılda markalı sıfır konutlarda en yüksek değer artışı yaklaşık yüzde 33 ile Üsküdar'da görülürken, Bakırköy'de yüzde 32, Ataşehir ve Zeytinburnu'nda ise ortalama yüzde 25 artış yaşandı. Üsküdar'da metrekare fiyatları ortalama 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükselirken, Bakırköy'de 7 bin liradan 9 bin 250 liraya, Ataşehir'de 5 bin 750 liradan 7 bin 250 liraya, Zeytinburnu'nda ise 4-12 bin lira aralığından 5-14 bin lira aralığına yükseldi. Değerlendirmelerde mega projelerin fiyatlara etki yaptığı dikkat çekerken söz konusu semtlerde konut stokunun eskimeye yüz tutması da öne çıkıyor.


Gözde projeler:

  1. Kiler GYO - Referans Güneşli 
  2. KUYAŞ- İstanbul Vizyon 
  3. Nurol GYO – Güneşli Park 
  4. TOYA Yapı – Toya Moda 
  5. Balance Gayrimenkul – Balance İstanbul 
  6. KLK İnşaat – Boardwalk 
  7. Mar Yapı -  G - YOO 
  8. Sur Yapı – Mirage Rezidans


Primlenen Projeler:

  1. - AB Grup Holding - AB Hayat Konutları 
  2. - FER Yapı - İSTWEST  
  3. - Sur Yapı – Corridor    
  4. - Ağaoğlu  - My Office 212  
  5. - Babacan Yapı – Prime Suites 
  6. - Nanda Yapı - Double Park 
  7. - Mar Yapı - G Plus 
  8. - Kavi Yapı - Home Aves 
  9. - Gül Proje - Güneşli Park Gardenya  
  10. - Keleşoğlu - Ve Güneşli 
  11. - Keleşoğlu -Ginza Güneşli  
  12. - Beyaz İnşaat &Keleş İnşaat – Cornerlife 
  13. - Saray Grup - Greenist 
  14. - Kutu ---En Yeniler 
  15. - Ant Yapı -  Antplato 
  16. - Gül Proje – Ekspres 
  17. - Nivo İstanbul – CATHAY 
  18. - İnanlar İnşaat  - Home & Ofis Terrace 
  19. - NG Grubu – NG Rezidans& Otel 
  20. - TOYA Yapı - Toya Next 
  21. - 24 GAYRİMENKUL - Ekspres 24 
  22. - Karat 34 – Doğa Şehircilik & Emlak Konut GYO 
  23. - Keleş İnşaat - Town Ofis 
  24. - Keleşoğlu İnşaat – Ark Rezidans

 

 Güneş


Geri Dön