29 / 03 / 2024

Basın Ekspres'te B sınıfı ofislerin yüzde 40'ı boş kaldı!

Basın Ekspres'te B sınıfı ofislerin yüzde 40'ı boş kaldı!

Ana yollara bağlantı sağlayan aks, birçok yatırımcı ve ofis arayandan talep görüyordu. 2016 yılı sonuna kadar 270 bin metrekare kiralanabilir yeni ofis alanının ekleneceği Basın Ekspres'de kiralama fiyatları yüzde 10-15 düştü.





Havaalanın yanı sıra, E-5 ve TEM gibi ana yollara bağlantı sağlayan aks, birçok yatırımcı ve ofis arayandan talep görüyordu. Ancak son gelişmeler bu talebi etkiledi. Yaklaşık 520 bin metrekarelik A sınıfı ve 56 bin metrekarelik B sınıfı olmak üzere toplam 576 bin metrekarelik kiralanabilir ofis alanına sahip bölgede A sınıfı ofis fiyatlarında artışı hızı geriledi. Aksa 2016 yılı sonuna kadar 270 bin metrekare kiralanabilir yeni ofis alanın daha eklenmesi bekleniyor. 


Doluluk oranlarının A sınıfı ofislerde yüzde 77, B sınıf ofislerde ise yüzde 60 seviyelerinde olduğu Basın Ekspres hattında Ağaoğlu'nun 212, Vizyon Park, İswest, GPlus gibi projeler tamamlanıp hayata geçerken, Mail Of İstanbul, Nurol Park, Capital Tower ve Batışehir'deki projeler de eklenecek yeni projelerden bazıları. 

Bölgedeki A sınıfı ofislerin birim kirası 9 dolardan başlayıp 20 dolar seviyelerine kadar ulaşmakta. B sınıfı ofislerde ise kiralama fiyatı 4 dolardan başlıyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, aks üzerindeki ofislerin kiralamalarının dolar ve euro üzerinden yapıldığını kaydederek, 17 Aralık sonucu oluşan yavaşlamanın bölgeyi de etkilediğini bu nedenle bölgedeki B sınıfı ofislerin kiralama fiyatlarında düşüş yaşandığını söyledi. Erilkun, daha önce 1900-2200 TL olan metrekare kiralarının bugünlerde 1600- 1800TL seviyesine indiğini kaydetti. Erilkun, Basın Ekspres hattına çok fazla yeni ofis gelmesinden dolayı A sınıfı ofislerin getiri hızının ise yüzde 10-15 gibi düşük bir seyirde arttığını söyledi. 


Ticari Hayat


Geri Dön