24 / 04 / 2024

Başiskele'de yapılması planlanan projeler TBMM gündeminde!

Başiskele'de yapılması planlanan projeler TBMM gündeminde!

Kocaeli'nin Başiskele ilçesi sahilinde kış aylarında sosyal yaşama hareketlilik kazandırılması maksadıyla yapılacak projeler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'nin Başiskele ilçesi sahilinde kış aylarında sosyal yaşama hareketlilik kazandırılması maksadıyla yapılacak projelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1- Nüfusu 100.000'e yaklaşan Kocaeli'nin Başiskale İlçesi'nde sahilde sosyal yaşam Yaz aylarında hareketliyken kış aylarında neden hareketli değildir, Belediye Başkanlığı'nın bu konudaki görüşü nasıldır?

2- Sosyal yaşamı 12 ay boyunca hareketli hale getirmek mümkünken bunun eksikliğini hisseden ve Başiskale'nin deniz kıyısında olmasının farklılığını ve ayrılacağını yaşayamayan vatandaşlarımız için geliştirilmiş herhangi bir proje var mıdır, ilçeye hareketlilik kazandırmak için yeni projeler geliştirilmesi düşünülmekte midir?

3- Hayata geçirilmesi düşünülen projeler nelerdir? bunlar ne zaman Başiskale'lilerin hizmetine sunulacaktır?

4- Başiskale'de sahilde araçlarını park edecek yer bulamamaktan yakınan vatandaşlarımızın bu sıkıntısı için herhangi bir düzenleme yapılması ya da bir prıje geliştirilmesi düşünülmekte midir?

5- Başiskale'de özellikle sahilde yaşanan araçların park sıkıntısını gidermek için otopark ya da otoparklar yapılması planlanmakta mıdır? Özellikle sahilde olmak üzere ilçe genelindeki bu sıkıntı ne zaman giderilecektir?


Geri Dön