19 / 04 / 2024

Başkan Çetin: Cadde projelerini bir adım ileriye taşımalıyız!

Başkan Çetin: Cadde projelerini bir adım ileriye taşımalıyız!

Şarampol Caddesi'nin yayalaştırma projesine destek veren ATSO Başkanı Çetin, 'Önemli caddeleri tek tek ele alıp cadde projelerini bir adım ileri götürmemiz gerekiyor' dedi.



Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'den Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Caddesi'ni yayalaştırma projesine destek geldi. Ağustos ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Çetin, ticaretin AVM'lere kaymasıyla birlikte cadde ticaretinin zayıfladığını vurgulayarak, "Aslında bütün önemli caddeleri tek tek ele almamız ve artık cadde projelerini bir adım daha ileri götürmemiz gerekiyor. Sanatçılar sokağı, balıkçılar sokağı, çiçekçiler sokağı gibi düzenlemeler yapılmalıdır " diye konuştu. 


KALEİÇİ AYAĞA KALDIRILMALI 

Antalya ticaretinde bir yaratıcılık, yenilik eksiği olduğunu vurgulayan Çetin, "Kalekapısı'nı dolaşan bir kişi, sanır ki 12 milyon turist Antalya'ya imitasyon tişört ve çanta almaya geliyor" dedi. Özellikle Kaleiçi'nin ayağa kaldırılması gerektiğini savunan Çetin, "Kaleiçi'nde özel güvenlik teşkilatı, taşıt trafiğinin sınırlanması, elektrikli servis araçları kullanılması, çevreyi ve turistleri rahatsız eden herkesin oradan çıkarılması gerekir. Artık yıkılmış bina, plana aykırı yüksek beton bina kalmamalıdır ve tarihi eserler hızla restore edilmelidir" dedi. Antalya'da sorunlara rağmen çok kötü durumda olunmadığını ifade eden Çetin, "Turizm için hükümet önlem olarak Eylül-Kasım arasında uçak desteğini devam ettirme kararı aldı. Ayrıca, Rusya başta olmak üzere bazı ülkelerde reklam ve tanıtım faaliyetlerinin arttırıldığı açıklandı. Bu ortama rağmen bu önlemlerin alınması da olumlu bir gelişmedir. Okulların açılışının ertelenmesi de turizme bir ölçüde katkı yapacaktır. Bu duyarlılığın devam etmesini diliyorum" diye konuştu. 


GERİLİM UYARISI 

Alanya'da yaşanan gerilimin turizme zararlarına da değinen Çetin, "Terör örgütünün bazı ilçelerde halkı da çatışmanın içine çekmeye çalıştığını görüyoruz. Böyle bir ortamda öfkeden kaçınmak, her zamankinden daha fazla akılla, serinkanlılıkla davranmak, 3 kez düşünüp 1 kez konuşmak gerekir. Haklı tepkilerimiz galeyana dönüşmemeli. Özellikle Antalya'da herkes daha dikkatli olmak durumundadır" dedi. Çetin toplantıda Antalya Kültür Sanat'ın yapımına emeği geçenlere de plaket verdi.


Sabah Egeli


Geri Dön