25 / 04 / 2024

Başkentte 'Bisiklet Yolu Projesi' için ilk kazma vuruldu!

Başkentte 'Bisiklet Yolu Projesi' için ilk kazma vuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde hayata geçirmeyi planladığı 9 etaptan oluşacak 53,6 kilometre uzunluğuna sahip "Bisiklet Yolu Projesi" için ilk kazma vuruldu.



Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde hayata geçirilecek 9 etaptan meydana gelen 53,6 kilometre uzunluğuna sahip "Bisiklet Yolu Projesi" için çalışmaları başlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; EGO Genel Müdürlüğü tarafından projenin birinci etabında yer alan 3,5 kilometrelik Milli Kütüphane-Ankara Üniversitesi güzergahını kullanıma açmak için Akdeniz Caddesi'nde bulunan Eser Parkı'nda ilk kazma vuruldu.

Başkentte Bisiklet Yolu Projesi için ilk kazma vuruldu!

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, ilk etabı iki ayda, projenin tamamını ise bir yıl içinde tamamlamayı amaçladıkladıklarını ifade etti.

Ulaşım vizyonu olarak yayaların, toplu ulaşım araçlarının ve bisikletlilerin ağırlıkta bulunduğu bir kent planladıklarından bahseden Alkaş, güzergahları ortak akılla ve güvenliği ön plana alıp belirlediklerini açıkladı.

Alkaş, "Bisiklet güzergahımızda 109 bini genç olmak üzere 411 bin kişilik nüfus bulunuyor. İki organize sanayi bölgesi, 10 üniversite, 30'un üstünde kamu kuruluşu, 40'ı aşkın okul, park ve hastanelerin yer aldığı etapları hep birlikte belirledik." dedi.

Projenin diğer etaplarının etüt, mühendislik ve yapısal çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Alkaş, kent trafiğinin aksatılmaması için birinci etapta hayata geçirilecek çalışmaları saat 00.00 ile 06.00 arasında yürüteceklerini açıkladı.

Konuşma sonrasında parkta bulunan çalışmaya ilk kazmayı vuran Alkaş, daha sonra yola bisiklet logosunu çizdi.

Bisiklet yolu inşaatında, Çankaya İlçesi İnönü Bulvarı (Milli Kütüphane önü), Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Muammer Yaşar Bostancı Caddesi ve 68. Sokak (Ankara Üniversitesi Dişçilik Fakültesi önü) bölgelerinde kısmen trafik sıkışıklığı oluşturacak.

Belediye yetkilileri tarafından alınan bilgiye göre, projede hayata geçirilmesi planlanan 8 etabın güzergahları şu şekilde:

"AKM-Ankara Büyükşehir Belediyesi, MTA-TOBB Üniversitesi, Eryaman-Batı, Eryaman-Göksu, Ümitköy-Etimesgut, Batıkent-İvedik, Hacettepe-ODTÜ-Bilkent-Mustafa Kemal Mahallesi, Sıhhiye-Cebeci."


Geri Dön