29 / 03 / 2024

Başpınar Mahallesi TOKİ Konutları’nın kuraları çekildi!

Başpınar Mahallesi TOKİ Konutları’nın kuraları çekildi!

TOKİ ve Altındağ Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılan Başpınar Mahallesi TOKİ Konutları’nın kuraları çekildi. Hüseyin Gazi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kura çekiminde tam 136 aile yeni evlerine kavuştu.




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Altındağ Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılan Başpınar Mahallesi  TOKİ  Konutları’nın kuraları çekildi. Hüseyin Gazi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kura çekiminde tam 136 aile yeni evlerine kavuştu. Şehit aileleri, gaziler ve engelliler de kura çekimi sonrası yeni bir hayata merhaba dedi.


300’e yakın gecekondunun yıkılmasıyla kurulan Başpınar Mahallesi Toplu Konutları, yeni sahiplerine kapılarını açtı. Yaklaşık 24 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Başpınar Mahallesi Toplu Konutları’nda 136 anahtar daha sahibini buldu. 5 blok ve 474 daireden oluşan Başpınar Mahallesi Toplu Konutları’nın kura çekimi noter huzurunda gerçekleşti. 2+1 ve 3+1 daireler sahiplerini buldu. Kura çekiminde 10 şehit ailesi, 3 gazi ve 70 engelli vatandaş da yeni dairelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.


Onlar başımızın tacı


Gazi Ahmet Tarık Külege, 20 yıldır hayal ettiği eve kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade ederek bu sayede mülkiyet sorununun ortadan kalktığını söyledi. Başka bir ilçeden Altındağ’a taşınacağını dile getiren Külege, “Altındağ’da uyum sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum. Özellikle Başkan Veysel Tiryaki ile gelinen nokta ortada. Altındağ oldukça ilgi gören bir ilçe haline geldi” dedi. Külege, kura çekimine ailecek geldiklerini kurayı da çocuğunun çektiğini belirtti.


Gazi eşi Zehra Dilek ise Altındağ Belediyesi’nin başarılı bir projeye daha imza attığını vurguladı. Altındağ’ın her geçen gün daha modern bir görünüm kazandığını dile getiren Dilek, bu dairelerin bölgeye değer kattığını ifade etti. Zehra Dilek sözlerini şöyle tamamladı: “Uzun zamandır bu evleri bekliyorduk. Daha rahat bir hayat süreceğimiz için çok mutluyum. Piyango çıkmış gibi sevinçliyiz. Başkan Tiryaki başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”



Anadolu


Geri Dön