26 / 04 / 2024

Başvuru yapan herkese 1000 TL ödeme!

Başvuru yapan herkese 1000 TL ödeme!

Hükümet duyurdu, tüm vatandaşlara 4 ayrı destek verilecek. 1000 TL pandemi desteklerinden yiyecek, odun, kömür ve elektrik takviyelerine varana kadar bir hayli alternatif sağlanıyor. İşte tüm merak edilenler...



Hükümetin açıkladığı karara göre, tüm vatandaşlara 4 ayrı destek sunulacak. Küresel bir şekilde yaşanan ekonomik zorlukların ardından devletten destekler geliyor. Takvim'de yer alan habere göre; 1000 TL pandemi yardımlarından gıda, odun, kömür ve elektrik desteklerine varana kadar birçok seçenek sunuluyor. Yaşanan korona virüs salgını ile mücadele sırasında maddi anlamda zorluk çeken ve ekonomik güçleri yetersiz olan vatandaşlar için pandemi destek ödemeleri kapsamında 1000 TL yardımlar verildi. İlk üç faz ödemelerinin yapılmasının ardından 4. Faz ödeme başvuruları başladı. Başvuru süreçleri e devlet üzerinden TC kimlik numaralarının son hanelerine göre veriliyor.

1000 TL PANDEMİ YARDIMI

Yaşanan korona virüs salgını ile mücadelede maddi anlamda zorluk çeken ve ekonomik güçleri yetersiz olan vatandaşlar için pandemi destek ödemeleri kapsamında 1000 TL yardımlar verildi. İlk üç faz ödemelerinin yapılmasının ardından 4. Faz ödeme başvuruları başladı. Başvuru süreçleri e devlet üzerinden TC kimlik numaralarının son hanelerine göre veriliyor.

Başvuru yapan herkese 1000 TL ödeme!

1000 TL PANDEMİ SOSYAL DESTEL BAŞVURU TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada bulunuyor. Bu nedenle başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından öğrenebilebiliyor.

AYNI HANEDEN SADECE BİR KİŞİYE

Pandemi sosyal destek yardımları kişi bazlı değerlendirilmeyecek. Başvurular haneye göre kabul edilecek veya edilmeyecek. 1000 TL nakdi yardımlardan aynı hanede yaşayan sadece bir kişi faydalanabilecek.

106 TL ELEKTRİK YARDIMI

Sosyal yardımlaşma ve genel müdürlüğünda maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlar için elektrik yardımları sunuluyor. Vatandaşların ihtiyaç durumlarına göre bu yardımlar hane içerisinde yaşamına devam eden kişi sayısına paralel bir şekilde 106 TL ye kadar yapılıyor.

Başvuru yapan herkese 1000 TL ödeme!

VAKIF YARDIMLARI

Devlet tarafından maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlar için verilen yardımlardan yararlanmak amacıyla ilk olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden başvuru yapılıyor. İsteyenler online bir şekilde de başvurularını tamamlayabilir. Hangi alanda yardım talep edildiğinin bildirilme sıralarında gerekli bilgilerin eksiksiz verilmesi ile başvuruda bulunacaklar.

GIDA YARDIM KOLİSİ

"Kuru gıda yardım paketi 15 kalem gıda ürününden oluşmaktadır. 3 adet kuru gıda koli tipi bulunmaktadır: A tipi (14 kg) 1-2 kişilik aileler, B tipi (21,5 kg) 3-4 kişilik aileler ve C tipi (28,5 kg) 5 ve üzeri kişilik aileler için hazırlanmaktadır. Yurt geneline 81 il merkezinde her ay 20.315 aile adrese teslim şeklinde bu yardımdan yararlanmaktadır. Kuru gıda yardımından yararlananların ölümü, muhtaçlığının ortadan kalkması veya bakım altına alınması, bilgi verilmeksizin 3 defa paketin teslim alınmaması halinde hizmete son verilir."

Başvuru yapan herkese 1000 TL ödeme!

KİMLERE GIDA YARDIMI YAPILACAK?

VGM resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan açıklamada başvuru şartları şu şekilde açıklandı:

1. Sosyal güvencesi bulunmayan veya geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar.

2. 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

Yukarıdaki şartları taşıyanlar , başvuru formu ile birlikte VGM Bölge Müdürlüklerine müracaat edecek. Başvurular şahsen ya da posta yolu ile yapılabilecek.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön