20 / 04 / 2024

Batı Akdeniz mermerine Çin ve ABD ilgisi!

Batı Akdeniz mermerine Çin ve ABD ilgisi!

Antalya, Isparta ve Burdur'un da yer aldığı Batı Akdeniz bölgesinden maden ve metaller sektöründe geçtiğimiz yıl 500 milyon dolara yakın ihracat yapıldı.



Maden ve metaller sektöründe geçtiğimiz yıl yaklaşık 500 milyon dolarlık ihracat hayata geçiren Batı Akdenizli ihracatçıların dış satımında mermer en önemli kaleminden meydana gelirken, ürün Çin ve ABD ilgisi dikkati çekti.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan Batı Akdeniz bölgesinde geçtiğimiz yıl yaklaşık 1,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bölge ihracatının yaklaşık 500 milyon dolarlık kısmını maden ve metallerden meydana geldi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ergin Civan, madencilik ürünlerinin bölgenin en önemli ihracat kalemlerinden olduğunu açıkladı.

Bu alanda mermerin ön plana çıktığını sözlerine ekleyen Civan, bölge mermerine hem yurt içinden hem de yurt dışından talep geldiğini kaydetti.

ABD'YE İŞLENMİŞ MERMER, ÇİN'E BLOK MERMER SATILIYOR

Türkiye'nin dünyanın en büyük mermer ihracatçılarından biri olduğunu belirten Civan, uzun yıllardır blok mermer satılğını, son yıllardaki yatırımlarla kesilen, işlenmiş mermer satışının da arttığını sözlerine ekledi.


Geri Dön