29 / 03 / 2024

Batı Akdeniz mermer ihracatı

Batı Akdeniz mermer ihracatı

Antalya, Isparta ve Burdur'un da yer aldığı Batı Akdeniz bölgesinden maden ve metaller sektöründe geçtiğimiz yıl 500 milyon dolara yakın ihracat yapıldı.

Meteoroloji çok sayıda il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu raporuna göre, 3 il için sarı kodlu uyarı yapılırken Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı beklendiği açıklandı. İşte illere göre hava durumu ve ayrıntılar...

Ankara ve İstanbul'da bugün sağanak yağışlı hava nasıl olacak? Meteoroloji uyarıyor!

Meteoroloji'nin güncel verilerine göre, bugün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağışlı hava koşulları bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaş sebze meyveden demir ve demir dışı metallere, kimyadan madencilik ürünlerine, tekstilden toprak sanayiye kadar birçok sektörde üretim gerçekleştiren Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatçıların en büyük pazarını Rusya oluşturuyor.

Meteorolojiden yoğun yağış uyarısı!

Marmara'nın doğusundan Batı Karadeniz'e, İç Ege ve İç Anadolu'dan Batı Akdeniz'e ve Adana'ya kadar geniş bir bölgede kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Batı Akdeniz’den ihracat rekoru

Antalya, Isparta ve Burdur'u içine alan Batı Akdeniz'de yılın sekiz ayında gerçekleşen ihracat rakamı geçen senenin aynı dönemine göre % 5, 14 artış ile 1 milyar 740 milyon dolara ulaştı.

Antalya'da yüksek faizler konut satışlarını nasıl etkiledi?

Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Davut Çetin, konut satışlarını değerlendirdi.

Türkiye'nin en çok konut satılan bölgesi oldu!

Merkez Bankası’nın Ekim 2020 Türkiye Konut Fiyat Endeksi’ne (KFE) göre, konut fiyatlarında son bir yılda yüzde 41.8’lik artış ile Batı Akdeniz Bölgesi, Türkiye’de en çok artış yaşanan bölge olarak açıklandı. İkinci sıraya yüzde 39.6’lık artışla Aydın-Denizli- Muğla bölgesi yerleşti. 

Batı Akdeniz mermerine Çin ve ABD ilgisi!

Antalya, Isparta ve Burdur'un da yer aldığı Batı Akdeniz bölgesinden maden ve metaller sektöründe geçtiğimiz yıl 500 milyon dolara yakın ihracat yapıldı.

Batı Akdeniz'de konut satışları yüzde 52 arttı!

TÜİK verilerine göre; Batı Akdeniz Bölgesi'nde bulunan Antalya, Isparta ve Burdur'da ağustos ayında toplam 5 bin 755 konut satıldı.

Batı Akdeniz Enstitüsü'nün arazisinin vakfa tahsis edilmesi mecliste!

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait bir arazinin bir vakfa tahsis edilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Batı Akdeniz’de sigortalı konut sayısı yüzde 50'yi bulmadı!

Birinci derece deprem bölgesindeki Batı Akdeniz’in Burdur ve Isparta illeri ile 2. derece deprem bölgesi olan Antalya’da sigortalı konut sayısı yüzde 50’yi bulmuyor.

ÇDM İnşaat Metal Orman Ürünleri Mermer Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ÇDM İnşaat Metal Orman Ürünleri Mermer Nakliye Ticaret Limited Şirketi, Birol Kenar tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Ağustos'ta Pendik, Batı Mahallesi'nde kuruldu.

Batı Akdeniz mermer ihracatı Haberi

Batı Akdeniz mermer ihracatı

Maden ve metaller sektöründe geçtiğimiz yıl yaklaşık 500 milyon dolarlık ihracat hayata geçiren Batı Akdenizli ihracatçıların dış satımında mermer en önemli kaleminden meydana gelirken, ürün Çin ve ABD ilgisi dikkati çekti.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan Batı Akdeniz bölgesinde geçtiğimiz yıl yaklaşık 1,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bölge ihracatının yaklaşık 500 milyon dolarlık kısmını maden ve metallerden meydana geldi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ergin Civan, madencilik ürünlerinin bölgenin en önemli ihracat kalemlerinden olduğunu açıkladı.

Bu alanda mermerin ön plana çıktığını sözlerine ekleyen Civan, bölge mermerine hem yurt içinden hem de yurt dışından talep geldiğini kaydetti.

ABD'YE İŞLENMİŞ MERMER, ÇİN'E BLOK MERMER SATILIYOR

Türkiye'nin dünyanın en büyük mermer ihracatçılarından biri olduğunu belirten Civan, uzun yıllardır blok mermer satılğını,...