26 / 04 / 2024

Batı Akdeniz Enstitüsü'nün arazisinin vakfa tahsis edilmesi mecliste!

Batı Akdeniz Enstitüsü'nün arazisinin vakfa tahsis edilmesi mecliste!

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait bir arazinin bir vakfa tahsis edilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait bir arazinin bir vakfa tahsis edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Arı, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı'nın soruları:
1) Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün kullanımında olan Antalya Muratpaşa Demircikara mahallesi içerisinde bulunan 447 ada 4 parsel 203.713 m2 arazi ile yine aynı yerde bulunan Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kullanımında olan Karakaş Vakıf Narenciye Bahçesi 447 ada 3 parsel 60.815 m2 arazinin kurum ve bakanlık görüşü alınmadan herhangi bir duyuru yapılmadan Hamidiye Vakfı’na 2018 yılı Haziran ayı içerisinde tahsis edilmesinin gerekçesi nedir?

2) Söz konusu tahsisin yasal dayanağı nedir?

3) Özgün tarımsal üretim için kaynak ve araştırma kurumu sıkıntısı çeken Türk tarım sektörünün bu durumu dikkate alındığında bu tahsis işlemini doğru buluyor musunuz?

4) Arazi içerisinde bulunan mutlak korunması gereken damızlık ve genetik kaynakların durumu ne olacaktır?

5) 203 dönüm arazisi ve içeresindeki yüzlerce çeşiti ve binlerce narenciye ağaçları ile Antalya’nın merkezinde oksijen deposu ve bölgenin yaşam kaynağı konumunda bulunan yeşil kalan tek arazi konumunda bulunan söz konusu tahsis arazi üzerinde Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi betonlaşmaya ve ranta yönelik emeller nasıl engellenecektir? Tahsis kararında bu durumu önlemeye yönelik düzenlemeler bulunmakta mıdır? Adı geçen vakfa Antalya içerisinde tahsis edilebilecek başkaca bir kamu arazisi yok mudur?
 


Geri Dön